Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Nyhetsarkiv for Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Den alltids blide Tran Thi Hieu feirer 10-års jubileum som fast ansatt hos Institutt for fysikk og teknologi (IFT) og drar oss med i et nostalgisk tilbakeblikk i hennes spennende fortid og gode minner fra instituttet.
Førsteamanuensis Arne Skodvin Kristoffersen undersøker lysforholdene i vann for å bedre forstå hvordan menneskeskapte klimaendringer påvirker livet i havet, sjøen og fjordene våre.
Etter å ha vært på reise i 20 måneder, seilt 55 tusen nautiske mil og besøk 36 havner over hele kloden, feires Statsraad Lehmkuhls hjemkomst med en uke dedikert til havet.
De 16 beste geofagelevane frå heile Noreg (frå Tromsø til Eigersund) er samla på treningsleir her i Bergen.
HySchool Days er årlige nettverksarrangement i regi av HySchool ̶ Norsk forskerskole for hydrogen og hydrogenbaserte brensler. Over hundre deltakere var samlet under HySchool Days 2023, inkludert PhD-kandidater og ledende eksperter fra industri, akademia, forskningsinstitutter og frivillige organisasjoner.
Henrik Kalisch og Magnus Svärd ved Matematisk institutt har rodd i land 2.7 millioner euro fra Horizon Europe. Pengene skal brukes på å utdanne 10 doktorgradsstudenter og forske på bølgevarsling.
Tidens gjenbruksprosjekt, god byutvikling og ambisiøse planer var noe av det som ble presentert og diskutert under frokostmøtet om Nygårdshøyden sør. UiB tror prosjektet kan bli en fremtidig modell for rehabilitering av statlige bygg.
Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte Bjerknessenteret for å lære mer om klimaforskning - og å analysere snøprøvene han selv tok på Grønland sist sommer.
Strømmer det varmt dypvann inn mot kontinentalsokkelen i Antarktis, der det er aller kaldest? Elin Darelius syntes det virket pussig, og tok et nytt blikk på tidligere måleserier som viser at dette kan stemme.
Det skal i 2023 velges representanter til instituttrådet for gruppe B (midlertidig ansatte i vitenskapelige stillinger) og gruppe D (studenter) for perioden 1.8.2023-31.7.2024. Frist for å nominere kandidater er 20. mars kl. 12:00.