Hjem

Det medisinske fakultet

Det medisinske fakultet består av fem institutt, og har over 1900 studenter og 1200 tilsette.

Vi driver med forsking innan medisin og helse på høgt internasjonalt nivå. Med våre om lag 500 phD-kandidatar, er vi ein av dei største bidragsytarane til forskarutdanninga ved Universitetet i Bergen.

Studer hos oss

I tillegg til medisin-og odontologistudia tilbyr vi utdanning innan ei rekke fag både på bachelor-, master og doktorgradsnivå. Vi har også ei eiga forskarline for medisin- og odontologistudentar.

FORSKNING | MEDISIN

Bendelorm-kur bekjemper prostatakreft

Medisin mot parasitter som bendelorm og Giardia inneholder et stoff som dreper prostata- og tykktarmskreft.

Intervju

Gleder seg til å komme tilbake

Heidi Annette Espedal blir tilsatt som ny fakultetsdirektør fra og med 1. januar 2018. Bli bedre kjent med henne!

Forskning

Ny studie kan gi mulig kur for malaria

Forskere fra UiB deltar i et internasjonalt forskningsprosjekt som nå har funnet en ny lovende komponent som kan bli en effektiv medisin mot malaria.

Prisutdeling

Prisdryss for diabetesforskning

Professor Pål Njølstad har på kort tid fått to priser, sist "Diabetesforbundets forskningspris" for sitt banebrytende forskningsarbeid på diabetes type 1.

Forskning

Gammel medisin kan kanskje forebygge kreft

En ny studie gjennomført ved UiB viser at den blodfortynnende medisinen Marevan kanskje kan forhindre utvikling av kreft.

Kva forskar vi på?

Forskarar ved Det medisinske fakultet publiserer resultat frå forsking innan ei rekke fagfelt, og bidrar med ny kunnskap innan viktige helsespørsmål. 

 

Forskarutdanning

Forskarutdanninga ved fakultetet er ei rettleia forskarutdanning som omfattar eit sjølvstendig forskingsarbeid som skal dokumenterast med ei vitskapleg avhandling på høgt fagleg nivå, samt ein opplæringsdel. Utdanninga er normert til tre år, og gjev tittelen philosophiae doctor, ph.d.

Fakultetet har ei forskarlinje og er tilknytt seks ulike forskarskular.

Helsecampus Årstadvollen - Helseklyngen i Bergen

Helsecampus Årstadvollen (Helseklyngen i Bergen) skal bli et internasjonalt kraftsentrum som skal skape innovative helse- og omsorgsløsninger for hele mennesket, ved hjelp av fremragende forskning og utdanning, fullverdige praksisarenaer og tverrfaglig samhandling. 

Les mer på helseklyngens nettsider