Hjem
Click

Institutt for sammenliknende politikk

Hva er sammenliknende politikk?

Sammenliknende politikk er en av greinene i statsvitenskap, og en systematisk studie av politiske institusjoner, organisasjoner, prosesser, og adferd på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Sammenlikninger på tvers av politiske system og endringer over tid står sentralt.

REFLEKSJON | STUDIEHVERDAG

Et fag som engasjerer både til forskning og formidling

Nanna Lilletvedt Sæten fullførte bachelorgraden i sammenliknende politikk våren 2017.

Studietilbud | Sampol

Valgfrie emner høsten 2017

Lurer du på hvilke emner du skal ta til høsten? Her finner du en oversikt over valgfrie emner på 200-nivå ved Institutt for sammenliknende politikk. Emnene er åpne for alle med studierett ved Universitetet i Bergen.

Nyheter

Publikasjonspris til Michaël Tatham

Professor i samanliknande politikk, Michaël Tatham si bok "With, Without or Against the State" er årets vinner av SV-fakultetet sin publikasjonpris.

Ny doktorgrad

Grunnleggande urettferdig: val i ikkje-demokratiske regime

Svein-Erik Helle disputerer torsdag 15. juni 2017 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlinga: “Understanding the Uneven Playing Field: The Multifaceted Role of Unfair Electoral Competition in a Non-Democratic Regime”.

FORSKNING | MIGRASJON

Nytt fokus på migrasjon

Professor Hakan G. Sicakkan ønsker å styrke forskningen på migrasjon og transnasjonalitet i Bergen som en del av satsingsområdet Globale Samfunnsutfordringer i UiBs strategi for 2016-22.

Hva kan du bli?

Se hva tidligere sampolstudenter jobber med.

Vi tilbyr arbeidspraksis integrert i bachelorstudiene!

I løpet av studiene er det gode muligheter for å reise på utveksling.