Hjem

Institutt for sammenliknende politikk

Hva er sammenliknende politikk?

Sammenliknende politikk er en av greinene i statsvitenskap, og en systematisk studie av politiske institusjoner, organisasjoner, prosesser, og adferd på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Sammenlikninger på tvers av politiske system og endringer over tid står sentralt.

NY BOK

Afrikas inklusive autokrater

Hvorfor bestemmer noen autoritære regimer seg for å desentralisere makt til valgte politiske organer? Svaret har mer å gjøre med interne vurderinger enn et ønske om å se bra ut utenfra, ifølge Lovise Aalen og Ragnhild Louise Muriaas' nye bok, "Manipulating Political Decentralisation -...

Symposium

Stein Kuhnle 70 år - Hedret med symposium

22. november fylte Professor Stein Kuhnle 70 år, og gikk dermed av med pensjon. Institutt for sammenliknende politikk hedret Kuhnle med et internasjonalt symposium, "Globalizing Welfare", for å hedre hans store bidrag til instituttet og forskningen på velferdsstaten.

PRAKSIS

Forstår eget fag bedre etter arbeidspraksis

Maja Nilsen har høsten 2017 vært praksisstudent hos Næringsseksjonen i Bergen kommune. Her skriver hun rapport om innovasjon i europeiske byer, og får brukt sin europakunnskap i praksis.

STUDIETILBUD

Valgfrie emner våren 2018

Lurer du på hvilke emner du skal ta til våren? Her finner du en oversikt over, og link til informasjon om, valgfrie emner på 200-nivå ved Institutt for sammenliknende politikk. Emnene er åpne for alle med studierett ved Universitetet i Bergen.

Prosjektoppstart

Oppstart for PROLEG-prosjektet

PROLEG-prosjektet skal forske på om rettferdige beslutningsprosedyrer kan øke demokratiers legitimitet. Prosjektet hadde oppstartsseminar forrige uke.

Hva kan du bli?

Se hva tidligere sampolstudenter jobber med.

Vi tilbyr arbeidspraksis integrert i bachelorstudiene!

I løpet av studiene er det gode muligheter for å reise på utveksling.