Hjem
Institutt for sammenliknende politikk

Utveksling

Her finner du informasjon om utveksling for studenter ved Institutt for sammenliknende politikk. Søknadsfristene for utveksling er 1. februar og 1. september.

Hovedinnhold

Benytt deg av muligheten og reis på utveksling som del av graden. Et opphold i utlandet gir deg verdifull faglig og personlig erfaring, i tillegg til muligheten for å lære et nytt språk og kultur. Og så er det utrolig gøy!

Utveksling til Europa

Fordeler med å reise på utveksling i Europa gjennom Erasmus+ programmet er blant annet får du erasmusstipend og ikke betaler studieavgift ved vertsuniversitetet. I tillegg kan du få språkstipend til forberedende språkkurs (ikke engelsk).

På sidene under finner du en oversikt over avtalene som tilhører instituttet og fakultetet.

Utvekslingsavtaler. Filtrer på BASV-SAPO, BASV-EUR eller MASV-SAPO.

Utveksling til Norden

Gjennom NORDPLUS-nettverk i statsvitenskap er det mulig å studere ved universiteter i de nordiske landene. Du finner detaljer om nettverket på siden om utvekslingsavtaler.

Noen eksempel:Göteborgs Universitet, Aarhus Universitet, Stockholms Universitet, Helsingfors Universitet, Universitetet på Færøyene, Universitetet på Island

 

Utveksling utenfor Europa

UiB har en rekke utvekslingsavtaler med universiteter utenfor Europa. Mange av disse har svært gode studetilbud innen statsvitenskap og samfunnsfag.

Her finner du UiBs utvekslingsavtaler. Filtrer på BASV-SAPO, BASV-EUR eller MASV-SAPO for å finne gode eksempel på studiesteder utenfor Europa som passer for deg. Dersom du ønsker å se på andre alternativer, eller ikke fant noe eksempel i det landet du vurderer, så kan du sortere på land/verdensdel eller alle avtaler som tilhører "Universitetet i Bergen".

Utveksling til University of North Carolina at Chapel Hill

Sampol tilbyr en ekstra stipendordning for SAMPOL og EUR studenter som ønsker å studere ved University of North Carolina at Chapel Hill.

Dette er en unik mulighet for norske studenter å oppleve studentlivet på et topp amerikansk universitet og berike ikke bare deres akademiske profil, men også få en annerledes livserfaring. Studenter på bachelor -og masterprogrammet i sammenliknende politikk og Europastudium kan reise ut gjennom denne avtalen. 

Norske studenter som reiser på utveksling til UNC Chapel Hill vil dra nytte av en stipendordning som dekker:

  • Et tilleggsstipend på 7000 kr månedlig gjennom semesteret for å dekke kostnader som ikke dekkes av Lånekassen.
  • Reise tur/retur
  • Visumkostnader

Utveksling på BA Europastudium

På bachelorprogrammet i europastudium legges det til rette for, og blir forventet, at alle studenter reiser på utveksling i sitt 5. semester. Du kan velge blant et utvalg partnere ansett som særlig relevante for deg som studerer europeisk politikk og historie. Studentene på programmet vil ha prioritert på plassene ved institusjonene som er anbefalt.

Les mer her