Home
Centre for Nutrition

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

Bergen Nutrition Seminar

Bergen Nutrition Seminar ble holdt for andre gang den 18. oktober med "Jodstatus i den norske befolkningen" som hovedtema.

Bilde fra Jod seminar
Photo:
Solveig Lund Witsø

Main content

 I årevis var det ingen bekymring om jodstatus i Norge, fordi den generelle tenkningen var at vi får nok jod med kosten. Så, våren 2016, kom det en rapport fra ernæringsrådet til norske helsemyndigheter om å iverksette tiltak for å bedre jodstatus i befolkningen. Noen grupper, som gravide, kan stå i fare for å få for lavt inntak av jod, og det kan ha alvorlige konsekvenser for helsen. I historisk og internasjonal sammenheng har norske myndigheter valgt å benytte svake virkemidler for å sikre jodinntaket. Nå ble det foreslått flere tiltak for å bedre situasjonen. Helle Margrete Meltzer fra Folkehelseinstituttet og Lisbeth Dahl fra NIFES, begge medforfattere av rapporten, holdt et innlegg under seminaret.  For mange av deltagerne var disse innleggene oppsiktsvekkende  .

Her kan du lese rapporten.