Home
Department of Archaeology, History, Cultural Studies and Religion

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
utstilling

Norges ansikter: en reise i kulturelt mangfold

Bak alle ansikter i Norge skjuler det seg en historie og en fortelling. Dette er tema for utstillingen "Norges ansikter" som kan ses hver søndag frem til 14. oktober.

Utstilling av "Norges ansikter"
NORGES ANSIKTER: Fra utstillingsåpningen på Møhlenpris 2. september.
Photo:
Hanna Torsdotter Husabø

Bak alle ansikter i Norge skjuler det seg en historie og en fortelling. Noen har bodd her hele livet, noen har flyttet hit, og noen har flyktet fra krig eller forfølgelse. Dette er temaet for utstillingen "Norges ansikter".

Utstillingen er en del av professor i kulturvitenskap Haci Akman sitt forskningsprosjekt om kulturelt mangfold. Den er en vandring i et fleretnisk landskap og viser at det kulturelle mangfoldet i samfunnet rommer både forskjeller og likheter.

– Menneskers utseende, både klær og hudfarge, kan av og til si noe om hvilke grenser de har krysset, men ikke alltid. Stilt overfor nordmannen, italieneren eller kurderen er det ikke alltid lett å se forskjell. Det mangfoldige Norges mange ansikter kan leses som en fortelling om en verden der mennesker flytter på seg, sier Akman.

Gjennom personene i utstillingen kan du bli med på en visuell vandring gjennom Norges multikulturelle landskap, gjennom ulike kulturer, ulike identiteter og ulike grupper. 

– Om vedkommende kommer fra storbyen i Chile, fra landsbygden i Bosnia, fra fjellene i Kurdistan eller fra en vakker norsk fjord, har hver person med seg særlige erindringer og minner. Jeg håper at utstillingen kan bidra med kunnskap, identitet og tilhørighet til en mangfoldig del av byen, Møhlenpris, hvor utstillingen nå blir vist, sier Akman.