Home
Police and Prosecution Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny publikasjon

Ny utgave av publikasjonen Påtalerett

Professor Gert Johan Kjelby fra Det juridiske fakultet i Bergen, har utgitt en ny og oppdatert utgave (2019) av publikasjonen Påtalerett fra 2017. Kjelby er også leder for prosjektet Politi- og påtalerett.

Main content

Påtalerett er en angivelse av det rettsområdet som omfatter rettslige prinsipper og lovfestede og ulovfestede rettsregler av særlig betydning for den offentlige påtalemyndighetens rolle og oppgaver i straffeprosessen.

Fremstillingen har fokus på prinsippene og hovedreglene som gjelder for påtalemyndighetens organisasjon, kompetanse, rolle og funksjon i strafferettssystemet. I tillegg behandles et utvalg av saksbehandlingsreglene som gjelder for påtalemyndighetens virksomhet og for de ulike påtaleavgjørelsene.

Nytt i 2. utgaven

Denne 2. utgaven er revidert og oppdaterte med ny rettspraksis, påtalepraksis og litteratur. Fremstillingen dekker læringskravene i spesialemnet «Påtalerett», men utvalget av emner og rettskilder er også tilpasset påtalejurister på alle nivå og andre med interesse for fagfeltet. Det er lagt stor vekt på å gi referanser til riksadvokatens rundskriv og retningslinjer for straffesaksbehandlingen.