Home
Natural Science

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
#RealfagUiB

Eirik studerer til å bli lærer i realfag

Eirik Førde studerer til å bli lektor i realfag på Universitetet i Bergen. Les mer om hvordan det er å studere realfag hos oss!

Lektorprogrammet utdanner fremtidens lærere
Photo:
Privat

Main content

Hvorfor valgte du å studere til å bli lærer?

– Jeg valgte lektorutdanninen i realfag ved UiB fordi jeg alltid har vært interessert i realfag, og trives godt med å arbeide med mennesker. Dermed var lektorutdanningen det beste fra to verdener.

Fortell oss hva som gjør at du trives på studiet ditt og ved UiB!

– Den viktigste trivselsfaktoren er uten tvil medstudentene mine! Vi har det veldig kjekt, både på campus og på fritden, og jeg har blitt veldig glad i de etter snart fem år sammen. En annen ting er engasjementet i studentorganisasjoner - her blir du kjent med folk fra andre studieretninger, og du får flere spennedne ting å være med på! Selv er jeg med i fagutvalget for lektorutdanningen, og har både vært med i Vektorprogrammet og i Studentmållaget. En tredje ting er praksisen vi har i utdanningen - selv om det til tider har vært mye arbeid og stress, er det utrolig gøy å få teste ut ferdighetene sine i et klasserom. Det finnes ingen bedre følelse enn når elevene dine opplever mestring i klasserommet!

Hvordan var det første halve året ditt som student på realfag ved UiB?

– I starten av det første halvåret var det litt skummelt. Jeg var ny i Bergen, kom rett fra videregående og hadde flyttet hjemmfra for første gang. Klassemottaket og fadderuken gjorde at jeg ble godt kjent med medstudentene mine, og da ble det brått mye mindre skummelt. Selv om det ble noen lange dager og kvelder med MAT111 og rapportskriving i kjemi, var det likevel et veldig fint halvår og en god start på studielivet.

Er det noe du har opplevd på studiet ditt som du ikke visste om fra før?

– Det er vel at det er så mye du kan finne på i Bergen. Byen har noe for enhver smak, og det er alltid noe å finne på. Jeg ble litt overrasket over at tilbudet er så allsidig, og det er ikke sjelden jeg plutselig oppdager noe nytt.