Home
Department of Geography

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Praksis

Praksis hos Ard arealplan 2021

Nora Tveter er i praksis hos ARD arealplan høsten 2021. Her deler hun erfaringer med praksisplassen så langt.

Main content

Jeg har fått praksisplass hos ARD arealplan og trives svært godt. Jeg er der to fulle arbeidsdager i uka og har min egen pult med god utsikt til Fløien. Fra første dag ble jeg ble kastet rett ut i det og har jobbet mye med en planbeskrivelse og konsekvensutredning til et prosjekt i Alver kommune knyttet til bygging av boligfelt og barnehage. Jeg har i oppgave å redigere og etterkomme kommentarer som ARD har fått fra kommunen etter første innlevering av dokumentene. Mye av arbeidet går derfor ut på å søke rundt i diverse rapporter, dokumenter, planer og kart for å finne den informasjonen som mangler og skrive dette inn (på nynorsk!). Det er veldig lav terskel for å stille spørsmål og be om hjelp, så arbeidsoppgavene føles utfordrende, men ikke umulige :-) 

I tillegg har jeg fått være med på flere møter med kommunen og utbygger, BIFF-film “Together We Cycle” og skal også på befaring til planområdet om noen uker. Det er gøy å få være med på både faglig og sosialt opplegg knyttet til arbeidsplassen.

Praksisoppholdet har vært veldig lærerikt til nå, og og for min del har mye av arbeidet vært knyttet ganske tett opp til pensum i GEO281, så har fått både en teoretisk og praktisk tilnærming til pensumet dette semesteret, og det er gøy! 

Nora Tveter
Student på GEO260 Praksisemne i geografi høsten 2021