Home
Department of Geography
Karriere

Arealplanlegger i Holon Arkitektur AS

Aslaug Sæther har hovedfag (nå master) i geografi og jobber i dag som arealplanlegger på et arkitektkontor.

Main content

Det beste med jobben er når en plan er vedtatt og det mest utfordrende (men gøy) er finne veien sammen til målet.

Hvorfor valgte du å studere geografi?

Det begynner å bli noen år siden jeg studerte (ferdig i 2002). Jeg har alltid likt å se på kart og drømme meg vekk. Jeg forsto da jeg studerte utviklingsstudier (mitt første fag) i Kristiansand at veien videre til å bli bedre kjent med verden kunne gå gjennom geografifaget ved Universitetet i Bergen. Derfor flyttet jeg fra Kristiansand til Bergen. I hovedfagsoppgaven min skrev jeg om fiskeoppkjøpere i Muros i Galicia (Spania) hvor jeg var på feltarbeid. Jeg var spesielt opptatt av kjønn og forholdet mellom de kvinnelige og mannlige oppkjøperne.

Hva jobber du med nå?

Nå jobber jeg på arkitektkontor! Det er kjekt å jobbe tett på arkitekter. I det daglige skriver jeg planbeskrivelser, bestemmelser og utredninger og går i møter med kunder og kommuner. Mye av jobben min består også av koordinering, e-poster, Teams, telefoner – med mål om å lage gode reguleringsplaner slik at byer og steder har en god plan for den videre utviklingen.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?

Det beste er når en plan er vedtatt og det mest utfordrende (men gøy) er finne veien sammen til målet. Det er utrolig mange fag som skal tas med i arbeidet med en plan.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?

Jeg bruker mye kart i arbeidet og det henger jo sammen med geografien. Skriving og analyser, sette seg inn i fagstoff, har jeg tatt med meg fra studiene. Jeg tror også at det at jeg valgte å reise ut på feltarbeid gjorde meg bedre rustet til å arbeide med mange forskjellige folk.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var student?

Hm, det hadde jo vært morsomt hvis noen hadde fortalt meg at jeg kunne jobbe på arkitektkontor. Det var nok litt utenkelig for meg den gang.

Hva er ditt beste minne fra studietiden?

Arild Holt-Jensen spurte alltid om noen ville sitte på når han skulle kjøre hjem om ettermiddagen fra Merinobygget. Det var alltid veldig hyggelig!