Home
AI at Infomedia

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Kunstig intelligens

Leder an i AI-utdanning

Infomedias framsyn og engasjement for teknisk utdanning førte til en nevneverding økning i 2023-opptaket.

utdanning
Photo:
Adobe Stock

Main content

I 2021 tok Infomedia ledelsen i Norge ved å være den første institusjonen som tilbød studieprogram innen kunstig intelligens. Hvert år siden har utdanningstilbudet tiltrukket seg et økende antall studenter, og nådde ny rekord i fjor.

– Instituttet er ekstremt stolte over å ha det første og så langt eneste studiet dedikert utelukkende til kunstig intelligens i Norge, sier studieleder Joakim Haaland.

På instituttet tilbys kandidatene et mangfold av utdanningsmuligheter, inkludert to distinkte AI-relaterte studieprogrammer, alternativer for videreutdanning og individuelle kurs som spenner over alle akademiske nivåer.

Fra og med 2023 er påmeldingstallene 98 studenter ved Bachelor i kunstig intelligens-programmet, og 100 kandidater som tar bachelor i kognitiv vitenskap. Begge programmene er skapt med det overordnede målet om å utstyre studentene med essensielle ferdigheter og kunnskaper som trengs for å dyktig navigere i kompleksiteten til AI.

Individuelle kurs har også fått betydelig popularitet.

– Når ulike sektorer og bransjer fortsetter å integrere AI-teknologier, vil etterspørselen etter dyktige fagfolk på dette feltet øke. Vi er urokkelig forpliktet til å være fremtidsrettede, og vi er glade for å se at utdanningstilbudet vårt stemmer overens med studentenes og arbeidslivets ambisjoner," bemerker insituttleder Marija Slavkovik.

Hva kommer?

I 2024 skal instituttet tilby nye kurs på masternivå:

  • Logikk for multiagentsystemer
  • Forskningsemner innen kunstig intelligens og etikk
  • Blokkjedeteknologi og formelle metoder

I tillegg introduserer Senter du undersøkende journalistikk (SUJO) kurs i teknologi, kunstig intelligens og undersøkende journalistikk.

– Med våre bachelorprogrammer og det mangfoldige tilbudet av kurs, er vi fast forpliktet til å befeste vår posisjon som Norges ledende innen det høyst relevante feltet kunstig intelligens, understreker Dahl.