Home
UiB Ambassador

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Reisebrev fra Grenoble

Pittoreske Grenoble

Jeg skriver fra det pittoreske Grenoble i Frankrike, hvor jeg har hatt gleden av å være utvekslingsstudent ved Sciences Po. La meg fortelle dere om mine opplevelser her og hvordan det har vært å være en del av denne spennende utdanningsinstitusjonen.

Utsiktsbilde med student
Photo:
Daniel Ellefsen

Main content

Å være utvekslingsstudent på Sciences Po i Grenoble har virkelig vært en opplevelse for livet.

Fra det øyeblikket jeg ankom Grenoble, ble jeg slått av den fantastiske naturen som omgir byen. Omgitt av majestetiske fjell og grønne daler, har Grenoble virkelig en unik beliggenhet. Byen er kjent som «Alpenes Hovedstad» og er et paradis for naturelskere som meg. Hver morgen blir jeg møtt av det imponerende synet av de snødekte fjelltoppene og den klare blå himmelen. Det er virkelig en inspirerende ramme for å studere.

Som student ved Sciences Po har jeg hatt privilegiet av å oppleve en svært høy akademisk standard. Skolen er kjent for sitt rykte som et av Frankrikes mest prestisjefylte institutter for samfunnsvitenskap og politiske studier. Foreleserne her er eksperter på sine felt og har virkelig bidratt til å utvide mine kunnskaper og perspektiver. Klassene er utfordrende, men samtidig engasjerende og interaktive. Jeg har hatt muligheten til å delta i spennende diskusjoner og dele idéer med studenter fra hele verden.

En annen fantastisk ting med å være utvekslingsstudent på Sciences Po er den mangfoldige studentmassen. Skolen tiltrekker seg studenter fra forskjellige land, kulturer og bakgrunner. Å være en del av dette internasjonale fellesskapet har vært en utrolig berikende opplevelse. Jeg har hatt sjansen til å danne vennskap med mennesker fra forskjellige deler av verden og lære om deres kulturer og tradisjoner. Det har virkelig åpnet mine øyne for en global forståelse og aksept.

Grenoble i seg selv er en sjarmerende by som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser. Byen har en rik historie og en blanding av gammel og moderne arkitektur. En av mine favorittdeler av byen er dens pulserende studentliv. Det er alltid noe å gjøre, enten det er å delta i studentarrangementer, utforske kafeer og restauranter, eller nyte utelivet.

Som utvekslingsstudent har jeg også hatt muligheten til å reise rundt og utforske mer av Frankrike og Europa. Grenoble har en ideell beliggenhet som gjør det enkelt å komme seg til andre byer og land. Jeg har besøkt nærliggende byer som Lyon og Torino, og jeg har også hatt muligheten til å utforske ikoniske destinasjoner som Monaco, Nice og Paris. Hver tur har vært en uforglemmelig opplevelse, fylt med kultur, historie og nye eventyr.

Mens jeg har hatt utallige minner og opplevelser her i Grenoble, har jeg også møtt på noen utfordringer. Det å tilpasse seg til et nytt språk og en annen kultur kan være krevende, spesielt i begynnelsen. Men heldigvis har både Sciences Po og lokalbefolkningen vært utrolig støttende og hjelpsomme. Jeg har hatt muligheten til å forbedre mine franskkunnskaper og lære mer om den franske livsstilen. Det har virkelig vært en verdifull og personlig utviklende opplevelse.

Nå, når jeg ser tilbake på tiden min som utvekslingsstudent, er jeg fylt med takknemlighet. Jeg har fått en utdanning av høy kvalitet, møtt fantastiske mennesker fra hele verden og oppdaget skjønnheten og kulturen i denne delen av Frankrike. Jeg vil alltid huske de vakre fjellene, de livlige diskusjonene i klasserommet, og de mange øyeblikkene jeg har delt med mine internasjonale venner.

Å være utvekslingsstudent på Sciences Po i Grenoble har virkelig vært en opplevelse for livet. Det har utvidet mine horisonter, utfordret meg til å vokse som person, og gitt meg uforglemmelige minner. Jeg vil alltid se tilbake på denne tiden med glede og takknemlighet.