Home
Department of Geography
Alumni

Seniorkonsulent i Klimaetaten, Oslo kommune

Kaja Killingland har master i geografi og jobber som seniorkonsulent i Klimaetaten i Oslo kommune. Tidlegere jobbet hun i Landbruksdirektoratet i Klima- og miljødepartementet.

Main content

Det jeg nå har skjønt, er at som geograf er man relevant for veldig mange ulike jobber og kan forme arbeidslivet sitt i den retningen man synes er spennende. Jeg anbefaler derfor veldig å studere geografi.

Hvorfor valgte du å studere geografi?

Jeg valgte å studere geografi fordi jeg ønsket å jobbe med tema innenfor natur og klima, men samtidig i kontekst med samfunnet rundt.

Kva arbeider du med i dag?

I dag er hovedansvaret mitt å utvikle klimabudsjettet til Oslo kommune. Det innebærer alt fra å kvantifisere effekten av klimatiltak, skrive forståelige tekster til politikerne, organisere og koordinere innspill fra andre i Klimaetaten eller andre etater i kommunen. Det er mange som er interessert i å høre om Oslo sitt klimabudsjett, så det blir også en del foredrag. Samtidig jobber jeg med tiltak for å ivareta og styrke naturlige karbonlagre i byggesonen og i skogen.

Hvordan er geografiutdanningen relevant for deg i arbeidslivet?

Forståelsen av hvordan landskapet endrer seg ved klimaendringer, utfordringer med naturhendelser, men også naturbaserte løsninger er veldig relevant i det jeg jobber med nå. Forståelsen av koblingen mellom natur og samfunn er også noe jeg har stor nytte av. Jeg har også fått mer bruk for fag innen arealplanlegging enn det jeg hadde trodd da jeg studerte det. Det er ofte relevant når man jobber i det offentlige.

Hva er de beste minnene frå studietida på geografi?

De beste minnene er alle feltkursene vi dro på. Det gjorde at vi ble veldig godt kjent og en sammensveiset gjeng. Også var det veldig spennende å studere ulike deler av norsk natur og samfunn på nært hold - alt fra å kartlegge Nigardsbreen til å møte geitebønder. Ikke minst var det utrolig gøy å få ta fag på Svalbard som en del av studiet.

Har du råd til andre som studerer eller vurderer å studere geografi?

Jeg studerte geografi fordi jeg var veldig interessert i fagene, men ante ikke hvilken del av arbeidslivet jeg kunne være relevant for. Det jeg nå har skjønt, er at som geograf er man relevant for veldig mange ulike jobber og kan forme arbeidslivet sitt i den retningen man synes er spennende. Jeg anbefaler derfor veldig å studere geografi. Ikke minst, får man veldig gode venner!