Home

Department of Psychosocial Science

Main content

Nyhet
Energidrikker

Ofrer søvnen for energidrikk

En ny studie viser at til og med små mengder energidrikk har negativ effekt på søvnen til studenter.

Nyhet|Utdanning
Studentliv på psykfak

Ferske psykologistudenter får sterkere tilhørighet med nytt prosjekt

- Det er godt kjent at det er viktig for studentene med tett oppfølging for at de skal lykkes i høyere utdanning. Derfor startet vi 1.årsstudent-prosjektet, sier Yael Harlap, visedekan for utdanning, Det psykologske fakultet.

Nyhet | utdanning
Mark Price, Institutt for samfunnspsykologi

Mark Price er fremragende underviser

Professor Mark C. Price er utnevnt til fremragende underviser ved Det psykologiske fakultet, UiB. Price underviser i persepsjon, oppmerksomhet og bevissthet på profesjonsstudiet i psykologi.

UiB FRAM
Eilin K. Erevik, ISP

Forskning krever god selvledelse

– Det kan til tider være krevende at forskningsbiten av jobben krever såpass mye selvledelse, mens vi i undervisning og administrasjon i større grad kan agere på det som dukker opp, sier Eilin K. Erevik.

Nyhet
Dame med regnbueflagg i folkemengde.

UiB-studie: Transpersoner har markant dårligere levekår enn andre

Forskningsmiljø ved UiB står bak fersk rapport om skeive personers levekår i Norge. – Transpersoner skiller seg ut med dårligere levekår knyttet til blant annet psykisk helse, livstilfredshet og erfaringer med diskriminering, sier prosjektleder Norman Anderssen.

Instituttet har ansvar for masterprogrammet i psykologi, masterprogrammet i arbeids- og organisasjonspsykologi, bachelorprogrammet i arbeids- og organisasjonspsykologi, bachelorprogrammet i generell psykologi og årsstudiet i psykologi.

Pågående forskningsprosjekter omfatter både basal og anvendt psykologisk forskning, og spenner fra studier av personlighet og kognisjon til studier av mennesker i sosiale- og samfunnsmessige sammenhenger.