Home
Department of Geography

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Bokoversettelse

Terje Tvedt får gode omtaler i Tyskland

Terje Tvedts bok "Wasser. Eine Reise in die Zukunft" har fått svært positiv mottakelse i Tyskland.

Professor Terje Tvedt.
Photo:
Aschehoug

Main content

Den tyske oversettelsen ble valgt ut som en av høstens bøker i Tysklands ledende avis Der Spiegel sitt kulturmagasin, den ble ukens bok i Tysk Radio og har for øvrig fått gode anmeldelser, sist i Züddeutsche i begynnelsen av januar.

 

Tysk fjernsyn kom også til Oslo for å lage eget programinnslag om forfatter og bok som ble vist på tysk rikskringkastning.

 

Vannusikkerhetens tidsalder

Forfatteren er overrasket over den gode mottakelsen i Tyskland.

 

- Oppmerksomheten boken har fått i Tyskland er svært overraskende. Jeg er også blitt invitert flere steder for å snakke om den. En grunn kan være at flommene på kontinentet i 2013 gjorde det tydelig at vi lever i hva boken kaller en ny tidsalder - "vannusikkerhetens tidsalder". Men i tillegg må teksten være svært godt oversatt, sier professor Terje Tvedt.

 

Boken er akkurat gitt ut i England og USA med tittelen A Journey in the Future of Water, og er under oversettelse til arabisk, kinesisk og malayam (språket i Kerala, India), og ble gitt ut på ukrainsk i 2013.

 

Se også: