Home
Reservoir Physics – Energy Technology and CO2 Storage (CCUS)

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Prosess og sikkerhet

Prosessindustrien (olje/naturgass, kjemisk, metallurgisk, m.m.) er av stor økonomisk betydning for Norge. Men både råvarer, mellomprodukter og ferdigvarer i de mange forskjellige prosessene som er involvert, kan representere farer for ulykker. Sikkerhetsarbeid har derfor høy prioritet i prosessindustrien både til lands og til havs.

Main content

Sentrale utfordringer er forebygging og kontroll av eksplosjoner, branner, varmeavgivende kjemiske reaksjoner ("run-away") og utslipp av giftige/korroderende stoffer. Forskningsoppgavene ved UiB (Master, PhD) blir ofte utført i tett samarbeid med eksterne bedrifter, ikke minst GexCon AS, Bergen, som er blant de fremste forskingsmiljøene internasjonalt både eksperimentelt og teoretisk på områdene gasspredning, støv-, oljetåke- og gasseksplosjoner. 

For tiden er det stor etterspørsel etter kandidater med prosess-sikkerhetsbakgrunn både i olje- og gassindustrien, i leverandørindustrien, i konsulentselskaper, og i forskningssektoren.