Home
Geophysical Institute

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Prestisjetungt FN-verv til Prof Peter M. Haugan

Prof Haugan ved Geofysisk Institutt, vil jobbe for bærekraftig forvaltning av verdenshavene som ny viseformann i UNESCO-utvalg.

Main content

Haugan ble oppnevnt til det prestisjetunge vervet som viseformann i UNESCOS Intergovernmental Oceanographic Commision (IOC) under utvalgets siste generalforsamling. Peter M. Haugan er til daglig instituttleder på Geofysisk Institutt, men i IOC er det ikke først og fremst lokale forskningsprosjekter som opptar ham.

- Det som motiverer med vervet er muligheten til å underbygge forvaltning brukt til det beste for alle land, ikke bare de som er sterkest på vitenskap og teknologi, sier han.

Målsetningen til IOC er å øke kunnskapen om havet for å sikre en bærekraftig forvaltning av det marine økosystemet. Blant de konkrete ansvarsområdene har tsunamivarsling vært spesielt aktuelt de siste årene. De nylige ødeleggelsene i Japan ble omtalt i åpningen av årets generalforsamling, og Haugan trekker fram viktigheten av å dele data og teknologi.

Les mer