Home
Department of Geography

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Christiekonferansen 2014

Matsikkerhet i Himalaya

Årets tema for Christiekonferansen var «Risiko og sikkerhet i en turbulent verden». Institutt for geografi deltok på Christiekonferansen 2014 med standen "Matsikkerhet i Himalaya".

Dilli Prasad Poudel, Tor Halfdan Aase, Inger Elisabeth Måren og Peter Andersen på Himalaya-standen.
Photo:
Kjell Helge Sjøstrøm

Main content

Det er mange av staben på Institutt for geografi som jobber med forskningsprosjekt i Nepal. Da Inger Elisabeth Måren ble spurt om å bidra som utstiller på årets Christiekonferanse, involverte hun forskergruppen for utviklingsgeografi. Hun fikk med seg Tor Halfdan Aase og Peter Andersen, og sammen lagde de utstillingen med hovedtema "Matsikkerhet i Himalaya", med god hjelp av Kjell Helge Sjøstrøm som utformet det grafiske materialet. Med seg på standen hadde de også stipendiatene Dilli Prasad Poudel og Lila Sharma.

På standen stilte geografene med nepalsk chia, snacks og kunnskap om matsikkerhet i Himalaya.

- Vi fikk godt med besøk på standen vår. Mange folk var innom for å se på presentasjonen, posterne, slå av en prat om matsikkerhet, eller simpelten for å smake på krydderte og snacks, forteller prosjektleder for standen Inger Elisabeth Måren.

Geografimiljøet hadde også gode naboer på standen ved siden av. Der var det marinbiologer fra Institutt for biologi som tok for seg matsikkerhet i nord.

- Til sammen ga dette en fin helhet i forhold til matsikkerhet og UiBs to hovedsatsningsområder  utviklingsforskning og marin forskning, sier Inger Elisabeth Måren.

 

Se også: