Home
Quaternary geology and Paleoclimate

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny bok - Isfritt

ISFRITT - En liten viktig bok

Isfritt
Photo:
Lars Henrik Smedsrud, GFI

Main content

Vi har laget en bok. Den heter Isfritt - populærvitenskap som angår deg. Om snø og is, fjorder og fjell, underlige vintre og forskning. Tekster som forklarer hvordan ting henger sammen og hvorfor det er viktig at vi kjenner til disse sammenhengene. I redaksjonen sitter smartinger og formidlere av rang: Henrik H. Svensen , Kikki Helga Flesche Kleiven, Dag O. Hessen, Bjørn Hallvard Samset og Nina Kristiansen. Vi håper boka kan være starten på en naturvitenskapelig bokserie i Norge. Som fremhever kunnskap som er godt fortalt.
“Naturvitenskapelig formidling finner vi i alle medier, og her har vi valgt ut noe av det beste som er skrevet i de siste par årene. Alle tekstene belyser temaet isfritt og viser at klimaforskning kan være mangfoldig og spennende.”

Det skriv forlaget Spartacus om antologien , som gjennom utvalgte tekster forteller om nordområdene, hva vi gjør ute i felt, og hvordan vi kommer frem til ny kunnskap om jorden og naturen.
Kikki Kleiven, førsteamanuensis ved Institutt for geovitskap, UiB og Bjerknessenteret har deltatt i redaksjonen for antologien.

Dei tre andre UiB-bidragene er:

Jostein Bakke - “Folgefonna i hardt vær”
Kristian Vasskog og Øyvind Paasche - “En historie skrevet i breslam”
Lars Henrik Smedsrud - “Sjøisen i Arktis. En personlig erfaring”
Her kan du lese et av bokens 38 bidrag (og kjøpe den rabattert)