Home
Research group for the Rule of Law
Research

Official reports

Several of our members have participated and contributed to committees or working groups resulting in Official Norwegian Reports.

Main content

NOU 2019: 17 Ny domstolstruktur

Ragna Aarli og Eirik Holmøyvik deltok i utredningen av ny domstolstruktur. Domstolkommisjonen ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 11. august 2017 for å utrede domstolenes organisering. Kommisjonen ble bedt om å avgi en delutredning med skisse til en konkret domstolstruktur for tingrettene, jordskifterettene og lagmannsrettene. Utredningen ble overlevert til Justis- og beredskapsdepartementet 1. oktober 2019. 

NOU 2020: 6 Frie og hemmelige valg – Ny valglov

Ragna Aarli og Eirik Holmøyvik deltok i Valglovutvalget, som i utredningen legger frem forslag til ny valglov. Utvalget har foretatt en helhetlig gjennomgang av gjeldende valglov. Utvalget foreslår blant annet endringer i valgordningen, klageordningen og en ny beredskapshjemmel.

NOU 2020: 11 Den tredje statsmakt. Domstolene i endring

Ragna Aarli og Eirik Holmøyvik deltok i domstolkommisjonen, som ble oppnevnt for å utrede hvordan domstolene bør organiseres for å være best mulig rustet til å ivareta forventninger om effektivitet og kvalitet og sikre deres uavhengighet gjennom omskiftelige samfunnsforhold. Utredningen må ses i sammenheng med NOU 2019: 17 Domstolstruktur, som ble avgitt 1. oktober 2019.

Utgreiing til kommunal- og moderniseringsdepartementet om høvet til å utsetje eller forlenge valtinget eller å halde omval ved stortingsvalet i 2021 grunna koronasituasjonen. 

Eirik Holmøyvik leverte 3. desember 2020 ei utreiing til kommunal- og moderniseringsdepartementet om høvet til å utsetje eller forlenge valtinget eller å halde omval ved stortingsvalet i 2021 grunna koronasituasjonen.

Notat til Folketingets udredningsgruppe vedrørende håndteringen av Covid-19: Norge og covid-19-krisen.

Eirik Holmøyvik, saman med Jostein Askim (UiO), utforma notat til Folketingets utredningsgruppe vedrørende håndteringen av Covid-19. Notatet er vedlegg nr. 4.

Utgreiing til Koronakommisjonen av statsrettslege spørsmål i samband medstyresmaktenes handtering av Covid-19.

Levert av Eirik Holmøyvik 18. september 2020. Forventa publisering mars 2021.

Utgreiing til Stortinget om dei konstitusjonelle sidene til regjeringas framlegg til Midlertidig lov om forskriftshjemmel for å avhjelpe konsekvenser av utbrudd av Covid-19 mv. (koronalova). 

Utforma av Eirik HolmøyvikVedlegg til Innst. 204 L (2019-2020).

Utgreiing til vallovutvalet: "Klageordning for stortingsval". 

Rapport frå utvalet som skal greie ut Stortingets kontrollfunksjon (2020-2021).

Rapport frå utvalet som ble nedsatt 25. mai 2019, med deltaking av Eirik Holmøyvik.