Hjem
Institutt for politikk og forvaltning

Nyhetsarkiv for Institutt for politikk og forvaltning

Mandag 3. juni holdt instituttet masterseremoni for studentene som fullførte mastergraden våren 2023 på våre to masterprogram.
Ny forskning viser at en del politikere som er skeptiske til kjønnskvotering i politikken, er positive til kjønnskvotering i ledelsen til religiøse organisasjoner.
Forskerne ble overrasket da de etter mer en 10 000 intervjuer fant at mange av dem som overlever seksuelle overgrep i forbindelse med krig og konflikt, endte opp med å bli mer engasjerte i lokalsamfunnet sitt etterpå.
Ragnhild Muriaas og Sampol-professor Yvette Peters har publisert artikkel i European Journal of Political Research.
Lise Rakner mfl. (2024) har publisert en artikkel i tidsskriftet Comparative Political Studies som tar for seg hvordan folkehelseinnramming påvirker politikernes syn, med fokus på kjønn og rikdom.
Den 3. mai arrangerte Institutt for politikk og forvaltning første GOV-Day noensinne i Universitetsaulaen. Med omtrent 120 registrerte deltakere deltok både ansatte og studenter i paneldebatt, speed-dating med forskningsgrupper og så på presentasjoner fra masterstudenter. Både studenter og ansatte konkluderte med at GOV-Day var et svært vellykket arrangementet.
PhD-stipendiat Frøydis Lønborg Haarberg har publisert en kartleggingsstudie om barns representasjon i beslutninger i barnevernet i det prestisjetunge tidsskriftet Children and Youth Services Review.
Barbara Ruiken disputerte i går for sin doktorgrad med avhandlingen "Discretionary Decision-Making in Child Protection Care Order Cases ". Gratulerer så mye til Barbara med vel gjennomført disputas!
Lubna Jaffery leverte sin masteroppgave i administrasjon og organisasjonsvitenskap ved vårt institutt i 2007. Vi har tidligere gjort et intervju med Lubna Jaffery, men da som kommunikasjonssjef i Tide AS. Juni 2023 trådte Lubna til som kultur- og likestillingsminister i Støres regjering.
I Juliana Tappe Ortiz nye publikasjon, The Politics of Risking Peace Revisited: The Fate of Rebel Leaders Who Signed Peace Agreements (2024), addresserer hun forskning rundt opprørlederes egenskaper og fredsforhandlinger.
Årets tema for den internasjonale kvinnedagen fokuserer på "Invest in Women: Accelerate Progress" og hvor avgjørende inkludering er for å oppnå likestilling. I denne anledningen ser vi tilbake på Professor Ragnhild Muriaas' tidligere prosjekt om " gendered electoral financing", hvor hun sammen med kollegaer utforsker globale initiativer som påvirker kvinners politiske deltakelse i ulike land.
Mange unge gutter stemte på Høyre og Frp ved forrige valg. Valgforsker ved UiB, Jana Birke Belschner, mener ikke det betyr at et stort ideologisk skifte er i emning blant de unge.
Institutt for politikk og forvaltning har gleden av å presentere den årlige March / Olsen Honorary Lecture, med Professor Kerstin Sahlin som vår æresgjest og foredragsholder. Temaet for forelesningen er "The Institutional Ambiguity of Universities."
Postdoktor Juliana Tappe Ortiz og førsteamanuensis Corentin Poyet deltok forrige uke under den "6th international week" ved det katolske universitetet i Lille, Frankrike.
Fagansvarlige Lise Rykkja og Jill Loga ønsket det første kullet med ledere fra departementene og underliggende enheter velkommen til Bergen og til det statsvitenskapelige kurset i gjenstridige problem, samspill og samordning i offentlig sektor.
Artikkelen "Value Conflicts Revisited: Muslims, Gender Equality, and Gestures of Respect", publisert i British Journal of Political Science, baseres på studie av inkludering av muslimer i liberale demokratier. I lys av verdikonflikt, hvordan skal muslimske minoriteter inkluderes i liberale demokratier?
Som en del av prosjektet Breaking Bad Understanding Backlash to Democracy in Africa publiserte Lise Rakner sammen med Marja Hinfelaar , Sishuwa Sishuwa og Nic van de Walle (2023) en artikkel i en spesialutgave av Journal of Eastern African Studies.
Sammen med Odd Helge Fjeldstad (CMI) har Lise Rakner publisert et bokkapittel i en fersk publikasjon fra Oxford University Press.

Sider