Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Artikkelen er publisert i nivå 1 tidsskriftet The International Journal of the History of Sport.
De fleste studenter ved Institutt for informasjons- og medievitenskap får jobb raskt, og havner i relevante yrker. Dette viser en fersk undersøkelse utført blant 355 nylig uteksaminerte studenter ved instituttet.
Mediedesign er ein metode under utvikling, og Lars Nyre er ein av dei som arbeider med dette. Han forsøker å setja begrep på korleis forskings- og utviklingsmiljø best kan konstruera nye medier, med samfunnsoppdrag og det heile. Nyre har publisert to vitskaplege tekstar knytt til mediedesign denne vinteren. Den fyrste er ein metodeartikkel i nystarta Journal of Media Innovations ved... Les mer
Søk & Skriv er laget for alle studenter som ønsker å lære mer om informasjonssøk og akademisk skriving, uavhengig av studiested og -emne.
Stipendiat Trygve Svensson minner om at det er forskjell på oppslag og gjennomslag.
Med talegaver fra Nordnes snudde presten Jonas Rein Eidsvollsmennene. Denne uken kunne stemningen fra 1814 gjenoppleves da skuespillere framførte noen av talene grunnlovsmennene holdt.
Barbara Gentikow døde 4.mai på Haukeland sykehus etter kort tids sykeleie. Hun ble 70 år gammel. Venner og kolleger ved Universitetet i Bergen har mistet henne to ganger; først da hun pensjonerte seg i 2009, og nå ved hennes altfor tidlige bortgang.
TV2, NRK, Vizrt, Bergens Tidende, Bergensavisen og UiB ved Institutt for informasjons- og medievitenskap går sammen i historisk samarbeid om MediaCity Bergen. På en felles pressekonferanse i dag under Nordiske Mediedager ble de storstilte planene for det 45 000 kvadratmeter store bygget lagt frem.
- Retorikk er diskusjon og debatt, forening og atskillelse, kamp og utforskning, det er sinnenes møteplass og vår felles vei mot en bedre fremtid, for det er gjennom tale, samtale og retorisk utveksling at vi finner ut hvem vi er og hva vi vil. Slik skriver professor Jens E. Kjeldsen i sin nye bok «Hva er retorikk».
I nettmedienes arkiver ligger mye interessant stoff som fortsatt er aktuelt, men som sjelden blir lest