Hjem
Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Håndplukkede studenter fra American University er på besøk hos Infomedia og Media City Bergen.
Ved Infomedia forstår vi både det tekniske aspektet av AI og de samfunnsmessige implikasjonene. Den nye siden gir en oversikt over instituttets invovering i AI-området, og våre bidrag til UiB AI.
Pixar-legenden Bill Wise er i Bergen, blant annet for å forelese for Infomedia-studenter. Det gir studentene et verdifullt innblikk i utviklingene av Pixars klassiske animasjonsfilmer.
"Det er uheldig at seriøse forskere formidler kunstig intelligens som menneskelignende og tilskriver systemene ulike gode og dårlige menneskelige egenskaper. Maskiner tenker faktisk ikke; de beregner", skriver Bjørnar Tessem i DagensNærlingsliv.
Tilbudet er rettet mot journalister og redaksjonsledere i full jobb.
MIX-studentene Maria Tysse Hordvik og Julie Sophie Teilstad Østbye deltok med LifeLens-prototypen på Lifelog Search Challenge i Hellas.
The Junior Scholars Network on AI, Media and Democracy tar sikte på å koble sammen og støtte yngre forskere som forsker på utvikling og bruk av AI i media og brukens mulige påvirkningen på demokrati.
Finnes det en bedre arena for et American Studies-symposium med fokus på musikk enn et platestudio? Infomedia-professorene Øyvind Vågnes og Asbjørn Grønstad dro over dammen og arrangerte Soundscapes of the South.