Hjem

Det psykologiske fakultet

Hovedinnhold

Kvinnelige studenter psykologisk fakultet

Det psykologiske fakultet har utdanning og forskning med stor betydning for god helse. Vår utdanning gir kompetanse for morgendagens samfunn, og våre studenter får innsikt i forskning knyttet til psykologi, helse, pedagogikk og globale spørsmål. Fakultetet er også samarbeidspartner i Alrek Helseklynge og UiBs pandemisenter.


Studietilbud      Studiehverdag     Forskerutdanning     Klinikken     Forskningsstøtte     Etter- og videreutdanning    UiBtreet

Nyhet|Utdanning
Studentliv på psykfak

Ferske psykologistudenter får sterkere tilhørighet med nytt prosjekt

- Det er godt kjent at det er viktig for studentene med tett oppfølging for at de skal lykkes i høyere utdanning. Derfor startet vi 1.årsstudent-prosjektet, sier Yael Harlap, visedekan for utdanning, Det psykologske fakultet.

BÆREKRAFT
Deltakere på UiB sommerkurs på vei over Stillehavet med Statsraad Lehmkuhl.

Fra seilas til forskningsartikkel

«Teaching sustainability at the high sea: the “One Ocean Expedition”» er nå publisert i det anerkjente tidsskriftet Sustainability Science. Artikkelen deler erfaringer fra UiB-sommerkurset «SDG 200 Ocean-Climate-Society» på seilasens første etappe over Stillehavet.

Forskning
Trond Helland

Norsk barnevern på kollisjonskurs med Europa

Ny forskning viser at Norge i mindre grad enn resten Europa vektlegger gjenforening med biologisk familie. Det fører til at Norge er det landet som oftest dømmes i saker ved Den Europeiske Menneskerettighetsdomstolen.

FORSKNING:
Bilde av Erik Edwin Leonard Nordström.

– Lang og kronisk sorg kan være en diagnose

Tiden leger ikke alle sår. Noen ganger blir sorgen så komplisert at det blir en egen diagnose og man trenger profesjonell hjelp.

Tilbud for deg som ny student ved Universitet i Bergen
Mentor ved psykologisk fakultet

50 gode tips fra mentorordningen

Studenthverdagen er spennende, men ukjent for de fleste nye studenter. Våre mentorer har nå samlet sine beste 50 tips slik at du skal få en bedre forståelse av hvordan du best lykkes som student ved Universitetet i Bergen.