Hjem

Det psykologiske fakultet

Tre studenter på lesetorg

Det psykologiske fakultet har utdanning og forskning med stor betydning for god helse. Vår utdanning gir kompetanse for morgendagens samfunn, og våre studenter får innsikt i forskning knyttet til psykologi, helse, pedagogikk og globale spørsmål.
Studietilbud   Studiehverdag  Forskerutdanning  Klinikken

Fremragende undervisere
Elisabeth Norman, Det psykologiske fakultet

Tre fremragende undervisere

Elisabeth Norman, Rune Johan Krumsvik og Marit Ulvik er fremragende underviser ved Det psykologiske fakultet. Statusen som fremragende underviser er en nasjonal ordning, og undervisningskvalitet står stadig sterkere i Norge.

40-årsjubileum

Fakultetet som berører alle

Et samfunnsnyttig fakultet med kreativ forskning og undervisning jubilerer. 40-åringen er like populær blant studentene som en veletablert rockestjerne.

Ny forskning |Synergy Grant, ERC
Telle på fingrene

Tell – og jeg vet hvem du er

Mennesket er den eneste arten som bruker symboler for å uttrykke mengde, og forskerne vil finne ut hvorfor tallsystemene er så forskjellige i ulike kulturer.

Psykisk helse
Verdensdagen for psykisk helse, stock

Spør mer!

– Ensomhet er utbredt hos studenter, spesielt førsteårsstudentene. Dette er nå forsterket ved at mange av de sosiale arenaene og de naturlige møtepunktene er borte.

Ny forskning
Gutter som spiser

Under halvparten av norsk ungdom følger kostholdsrådene

Mange norske barn og unge følger ikke anbefalingen om daglig inntak av frukt og grønt, og mange får heller ikke anbefalt mengde fysisk aktivitet.

Logo for Det psykologiske fakultets 40-årsjubileum

Det psykologiske fakultet er 40 år!

Vi feirer at fakultetet er 40 år i 2020, og markerer jubileet i løpet av året.