Hjem

Senter for translasjonell forskning i epidemiologi (TRACE)

Hovedinnhold

TRACE logo

Senter for translasjonell forskning i epidemiologi (TRACE) har base i det epidemiologisk-statistiske miljøet ved IGS. Epidemiologifaget har utviklet seg radikalt de senere årene blant annet på grunn av utviklingen innenfor storskala dataanalyse og genetikk i tillegg til kausalteori for observasjonsdata. Senteret ønsker å ta utviklingen et steg videre ved å etablere nye samarbeids-konstellasjoner som involverer forskere med bakgrunn i biomedisin, bioinformatikk, klinikk i tillegg til epidemiologi og medisinsk statistikk. Forskere i disse feltene har tradisjonelt hatt ulik tilnærming til spørsmål om kausalitet, biologisk innsikt og relevans. Senteret arbeider med å skaffe finansiering til innovativ og integrert forskning på tvers av disse fagområdene for å løse aktuelle problemstillinger.

Kontakt: Professor Tone Bjørge

Nyhet
Green sheet of paper with an inscription ADHD medications and pills.

Årets publikasjon på IGS

Kari Klungsøyr mottok prisen for årets publikasjon (IGS) på instituttets dag 8. mai 2024

Nyhet
bilde av en ung person med et glass vann og en hånd full av piller foran seg

Over halvparten av unge voksne slutter på ADHD-medisin

I en ny undersøkelse ved UiB har man sett hvor mange barn og unge voksne som slutter på ADHD-medisin, i løpet av det første året på medisinen.

Trace seminarer
Bilde seminar

TRACE Seminarer vår 2024

Målet med TRACE-seminarene er å gi kunnskap om feltet translasjonsforskning innen epidemiologi og gi en bedre forståelse av årsaksmekanismene bak ikke-smittsomme sykdommer (NCD). Seminarene er organisert som månedlige møter.

Nyhet
Bilde av fire deltagere under åpningsmarkering av TRACE

Åpning av nytt interdisiplinert senter ved IGS

Mandag 19. februar var det offisiell åpning av TRACE - Senter for translasjonell forskning i epidemiologi, og en markering av oppstarten på tre nye prosjekter med støtte fra Trond Mohn forskningsstiftelse. Senteret har som hovedmål å utvikle nye strategier for forebygging og behandling av ikke...

Forskningsprosjekt
Viser mor, barn og barnevogn

Svangerskapskarakteristika og kreft blant mor og hennes avkom: Betydningen av mors komplette reproduktive historie (CORECA)

CORECA prosjektet skal undersøke sammenhengen mellom kvinnens totale reproduktive historie og hennes senere kreftrisiko, samt kreftrisikoen hos hennes avkom som unge voksne.