Home
Centre for Nutrition

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

Rå fisk var ikke det sunneste

Sammen med flere forskerkolleger har ernæringsforsker Oddrun Gudbrandsen ved Senter for ernæring undersøkt hva som er den beste måten å tilberede fisk på.

Oddrun Gudbrandsen
Photo:
Kim E. Andreassen

Main content

Gjennom forsøk på 18 overvektige rotter, hvor 1/3 fikk proteiner bare fra melk, mens de to andre gruppene fikk proteiner fra enten bakt eller rå laks, gjorde forskerne et overraskende funn:

– Vi lurte på om noe av omega 3-fettsyrene og proteinene i laksen ville bli ødelagt av bakingen. Men det vi fant var overraskende: Det var en større reduksjon i kolesterolnivået i rottene som spiste bakt laks enn de som spiste rå laks, selv om omega 3-nivåene i bakt og rå laks var like, sier Gudbrandsen.

 

Les hele saken i BT (krever abonnement).

Studien er publisert i tidsskriftet Food & Nutrition Research.