Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nye studier i Media City Bergen

Hva er informasjonsvitenskap og medievitenskap?

Informasjonsvitenskap er studiet av design og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Studiet er opptatt av hvordan individer, grupper, organisasjoner og samfunn kan bruke, faktisk bruker og bør bruke IKT.

Medievitenskap undersøker hvordan media kommuniserer og studerer forholdet mellom medieinstitusjonene, innholdsprodusentene og brukerne. Studiet gir innsikt i hvilken rolle nye og tradisjonelle medier har i menneskers liv og samfunn.

 

På Institutt for informasjons- og medievitenskap kan du også studere journalistikk, TV-produksjon og medie- og interaksjonsdesign. I tillegg tilbyr vi bachelorprogram i informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Nyhet

Infomedia-forsker til UC Berkeley

Asbjørn Grønstad er gjesteprofessor ved UC Berkeley kommende studieår.

Student

Vet du hvilke emner som går til høsten?

Her får du oversikt over høstens valgemner på master i medievitenskap og informasjonsvitenskap.

Artikkel

Sakte-TV styrker nasjonal identitet

De som ser på, er mest opptatt av bilder av norsk natur og å bli kjent med landet, forteller medieviter i artikkel for forskning.no.

Nyhet

Ta ordet! vinner av fakultetets formidlingspris

– Gøy og velfortjent, sier Jens E. Kjeldsen om at Ta ordet! vant formidlingsprisen på fakultetets prisutdeling.

INNOVASJON

Studentprosjekt får millionstøtte fra Forskningsrådet

Det automatiserte reiseregningssystemet Travelogue, utviklet av studenter på informasjonsvitenskap ved UiB, er blitt tildelt en million i støtte fra Norges Forskningsråd sitt prosjekt for innovasjon og entreprenørskap, STUD-ENT.