Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Vil du studere mediefag og IKT?

Instituttet tilbyr studiene informasjonsvitenskap, medievitenskap, journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Vi holder til i Fosswinckelsgate 6. og i medieklyngen Media City Bergen. Studietilbudene er tett knyttet til et aktivt og internasjonalt orientert forskningsmiljø. Instituttet driver en rekke forsknings- og innovasjonsprosjekt.

Student

Studenter sporer blikk med tek-briller

Med avansert, ny teknologi kartlegger studenter på medie- og interaksjonsdesign hvor brukere av skjermbasert innhold fester blikket, hvilken puls de har og om de svetter.

Media City Bergen

– Klyngeeffekten er tydelig

Et halvt år etter at de første flyttet inn i Media City Bergen, er en rekke samarbeid mellom klyngpartnerne allerede etablert. Anne Jacobsen, leder av medieklyngen mener noe av det mest spennende og vellykkede er å koble forskning og utdanning med mediebransje og næringsliv.

Nyheter

- Snap Map kan vere ei artig greie, men kan også misbrukast

Robotar som etterliknar empati, digital overvaking og hevnporno er tema under ViSmedia-konferansen, som samlar internasjonale toppforskarar i Bergen. Ein av dei involverte UiB-studentane tek publikum med inn i Snap Map.

IKTPLUSS-prosjekt

UiB samarbeider med Wolftech om journalistikk-verktøy

Universitetet i Bergen er tildelt midler fra Forskningsrådets IKTPLUSS til å utvikle verktøy som skal bidra til mer effektiv og nyskapende journalistikk.

Student

10 grunner til å bli masterstudent på Infomedia

– Å ta en mastergrad er ikke så skummelt som folk tror. Det er ikke enkelt, men du får utfordret deg selv, forteller masterstudenter.