Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Hva er informasjonsvitenskap og medievitenskap?

Informasjonsvitenskap er studiet av design og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Studiet er opptatt av hvordan individer, grupper, organisasjoner og samfunn kan bruke, faktisk bruker og bør bruke IKT.

Medievitenskap undersøker hvordan media kommuniserer og studerer forholdet mellom medieinstitusjonene, innholdsprodusentene og brukerne. Studiet gir innsikt i hvilken rolle nye og tradisjonelle medier har i menneskers liv og samfunn.

På Institutt for informasjons- og medievitenskap kan du også studere journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Karriere

Digital kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet

Maria Isabelle Bjørngaard Waade fullførte mastergraden sin i medievitenskap i 2016. Nå jobber hun som politisk kommunikasjonsrådgiver i Senterpartiet, og er ansvarlig for sosiale medier.

Student

10 grunner til å bli masterstudent på Infomedia

– Å ta en mastergrad er ikke så skummelt som folk tror. Det er ikke enkelt, men du får utfordret deg selv, forteller masterstudenter.

Nyheter

Analyserer logiske systemer

Professor Thomas Ågotnes forsker på gruppekunnskap og logikk. Planen var å bli konsulent, men så tok han et emne i logikk ved NTNU.

Nyheter

Ny teknologi hjelper journalistar finne nye vinklingar

UiB-forskarar har i eit halvt år samarbeida med norske lokalaviser om å videreutvikle søke- og skriveverktøyet INJECT.

Nyheter

UiB og TV2 inngår studio-samarbeid

7.desember underteikna partane avtale om bruken av eit nytt studio i MCB. Avtalen sikrar UiB-studentar tilgang til topp-moderne fasilitetar for TV-produksjon.