Hjem
Click

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Om instituttet

Instituttet driver forskning, undervisning og formidling innen informasjonsteknologi og medier. Fagmiljøet ved instituttet er tverrfaglig, og studerer IKT og medier med metoder og perspektiver fra samfunnsvitenskap, humaniora og teknologifag. Instituttet har 28 fast vitenskapelige stillinger, ca 20 stipendiater og postdoktorer og 12 i administrativ og teknisk stab. Om lag 850 studenter er knyttet til våre studieprogrammer.
  
 

Studentkronikker
I tiden fremover kommer det til å komme en del tekster fra våre studenter på Mevi221- Medieinstitusjonar: Marknad og demokratiVox Publica (og andre steder). Magnus Hoem Iversen holdt et kronikk-kurs for faget, og sammen med Karl Atle Knapskog og seminarleder Balder Holm plukket de ut noen tekster som de har gitt feedback på, og oppfordret studentene til å sende dem inn til oss og videre ut i verden.

Les kronikkene i voxpublica og mediedebatt

 

UTDANNING | MEDIEVITENSKAP

Nyskapende studier i Media City Bergen

Fra 2017 kan mediestudenter søke på seks nye profesjonsstudier. Disse skal hjelpe studentene å mestre og se muligheter i fremtidens medielandskap.

UTDANNING | Media

UiB-film til Cannes

Kortfilmen ”Her er Ella” er valt ut til kortfilm-programmet i verdas mest prestisjefylte filmfestival.

Nyhet fra Vox Publica

Omstridte murvegger

Fra å bli møtt med nysgjerrig undring da det kom til Norge på begynnelsen av 1980-tallet, ble graffiti etter hvert et symbol på storbyens kaos og uorden – et uromoment som både politikere og myndigheter ville ha bort fra offentligheten. Offentlighetens historie

Toppforskmiddel til åtte prosjekt ved UiB

Jostein Gripsrud tildelt Toppforskmidler

Åtte prosjekt ved UiB får mellom 15 og 25 millioner kroner over fire til fem år. Toppforsk støtter forskingsmiljø som kan bli internasjonalt ledende. Professor Jostein Gripsrud ved Institutt for informasjons- og medievitenskap er leder for prosjektet "The Immigration Issue in Scandinavian...

Call for Papers: Invisibility

Call for Papers: Invisibility

The Third Nomadikon and Center for the Ethics of Seeing Conference - Memphis, November 7-8, 2016 - Comfort Inn Downtown, Memphis

Hva er UiB Alumni?
Ordet alumni er latin, og betyr tidligere elever ved en skole. Alumnusvirksomhet innebærer derfor å knytte bånd mellom tidligere studenter og deres universitet – slik at det blir et livslangt forhold mellom dem.
UiB Alumni er en møteplass for alumner, fagmiljøer og studenter som har tilknytning til Universitetet i Bergen (UiB). Alumnusportalen er verktøyet som brukes for å formidle informasjon og kontakt.

Egne sider om Alumni
 

Forskerprofil Kristine Jørgensen

”Dataspillmediet er en av samtidens viktigste kulturelle premissleverandører, og for å forstå dette mediet må vi også forstå spillernes opplevelse av dette.”
Kristine Jørgensen
Forsker