Hjem

Institutt for informasjons- og medievitenskap

Hva er informasjonsvitenskap og medievitenskap?

Informasjonsvitenskap er studiet av design og bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). Studiet er opptatt av hvordan individer, grupper, organisasjoner og samfunn kan bruke, faktisk bruker og bør bruke IKT.

Medievitenskap undersøker hvordan media kommuniserer og studerer forholdet mellom medieinstitusjonene, innholdsprodusentene og brukerne. Studiet gir innsikt i hvilken rolle nye og tradisjonelle medier har i menneskers liv og samfunn.

På Institutt for informasjons- og medievitenskap kan du også studere journalistikk, TV-produksjon, medie- og interaksjonsdesign, informasjons- og kommunikasjonsteknologi og kognitiv vitenskap.

Media City Bergen

– Media City Bergen er en medierevolusjon

– Jeg er overbevist om at Media City bare kunne skjedd i Bergen, sa kulturminister Linda Hofstad Helleland under den offisielle åpningen av Media City Bergen.

Forskning

Underviser studenter til å bli serieforfattere

Øyvind Vågnes mener seriemanus får for lite akademisk oppmerksomhet. Nå har han ansvar for Norges første master i manus ved Infomedia.

Nyheter

Studerer tett på bransjen i nye Media City Bergen

I medieklynga skal studentane få kompetansen dei treng for å hevde seg i eit medielandskap i sterk endring.

Student

Rekordmange IT-studenter på Infomedia

– En av faktorene er at gode IT-løsninger har blitt essensielt i de fleste bransjer, sier Infomedia-professor.

Formidling

Ida Andersen og Jens E. Kjeldsen i Forskerforum

I siste utgave av Forskerforum blir Ida Andersen og Jens E. Kjeldsen intervjuet av Forskerforum om resepsjonsforskningen deres om bildene av gutten på stranden.