Ny cateringavtale har fokus på bærekraft
UiB har nylig inngått en ny rammeavtale for levering av catering til interne arrangementer, kurs, møter og enkelte representasjonsformål. Avtalen skal gjøre det enklere for ansatte å velge bærekraftige løsninger når mat skal bestilles til møter og arrangementer.
Hovedinnhold
Som et klimasatsende universitet ønsker Universitetet i Bergen å ha ambisiøse leverandøravtaler der den reelle klimapåvirkningen og signaleffekten er stor. Klimagassutslippene knyttet til mat står for omtrent en fjerdedel av de totale globale utslippene, så bærekraftige cateringavtaler er viktige.
Den nye avtalen stiller minimumskrav til CO₂-utslipp per servering. Leverandørene må holde seg innenfor definerte grenseverdier som er satt for å sikre at cateringtilbudet er i tråd med 1,5-gradersmålet i Parisavtalen.
Dette innebærer at flertallet av produktene i menyene oppfyller kravene til bærekraft, med enkelte unntak – for eksempel ved høytider og markeringer. Sammenlignet med den forrige cateringavtalen har den nye avtalen derfor produkter med andre ingredienser. Det er for eksempel normalt ingen produkter med rødt kjøtt, men et unntak gjøres for høytider slik at man kan bestille julemat som normalt.
De valgte leverandørene er Sammen, Safari og Godt Brød.
