Home
Faculty of Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Nytt møtested for SV-studentene

Mer enn 50 frivillige står nå klare til å drive det nye faglig-sosiale møtestedet for SV-studentene; Diskuterbar.

Åpning av Diskuterbar
Det var fullt hus under åpningen av Diskuterbar 27. februar.
Photo:
Ole Marius Kvamme, UiB

Main content

Onsdag 27. februar var det offisiell åpning av "Diskuterbar", den nye studentkafe/baren i første etasje av U. Pihls hus på Nygårdshøyden. Det er tydelig at tilbudet har vært etterlengtet, da det ikke var en ledig stol å oppdrive under åpningen.

Flotte lokaler

Peter Rolfsen og Charlie Fjellvær Thompson er henholdsvis leder og nestleder for Diskuterbar. De er svært fornøyde med de nye lokalene, og ser nå frem til å ta imot studentene i tiden fremover, sammen med de mer enn 50 frivillige studentene i den nye studentorganisasjonen.

- Det er mange som må takkes, blant annet rektoratet, fakultetet, eiendomsavdelingen og kanskje mest av alt; de mange frivillige som har stått på for å gjøre dette mulig, sa Rolfsen da han ønsket de fremmøtte velkommen.

Rolfsen og Thompson håper nå mange vil ta turen innom Diskuterbar i tiden fremover. Etterhvert er planen å fylle rommet med aktiviteter, som quiz, faglige arrangementer og andre aktiviteter som kan engasjere studentene. På Diskuterbar sin Facebook-side kan man følge med på det som skjer.

Faglig-sosiale møtesteder

Fakultetsdirektør ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Alette G. Mykkeltvedt var også imponert over hvor fint det er blitt i de nye lokalene. Hun roste studentene og alle andre som har stått på for å gjøre Diskuterbar til en virkelighet, og håper nå at studenter på hele fakultetet vil benytte seg av det nye møtestedet.

Viserektor for utdanning, Oddrun Samdal klippet snoren som markerte at Diskuterbar offisielt er åpnet.

Hun forteller at det har vært en lang prosess, helt fra det daværende rektoratet allerede i 2013 sa at faglig-sosiale møtesteder er noe de ville prioritere høyt. Etter åpningen av Diskuterbar, er det bare KMD av de syv fakultetene på UiB som står uten en egen studentkafe/bar. 

- Slike møtesteder er viktige, da de kan gi et avbrekk fra en travel studiehverdag. SV-studentene har nå fått et sosialt møtested, der man kan treffes over en kopp kaffe, eller ha gode faglige diskusjoner, også på tvers av fagene man studerer. Det å ha møtesteder med en god faglig-sosial ramme er positivt for hele læringsmiljøet, sier Samdal.

Det er leder og nestleder av Diskuterbar, Rolfsen og Fjellvær, helt enige i.

- Den senere tiden har det jo også vært en del oppmerksomhet rundt at mange studenter føler seg ensomme. Vi håper at dette kan være et bidrag også i den sammenhengen, da Diskuterbar skal gi en trygg og god sosial ramme for alle som ønsker å være her, sier Fjellvær.