Home
Faculty of Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Klimanøytralt UiB

Leide togvogn for kickstart på klimakonferanse

Klimaomstillingssenteret CET tyvstartet like godt Beyond Oil - konferansen ved å okkupere en hel togvogn på toget fra Oslo til Bergen.

konferansetoget
CET leide en hel togvogn fra VY og kickstartet Beyond Oil - konferansen over fjellet fra Oslo til Bergen.
Photo:
Judith Dalsgård

25 forskere fra Storbritannia, Sverige, Frankrike og Finland fikk miljøvennlig transport og kickstart på årets Beyond Oil- konferanse. Senter for klima- og energiomstilling (CET) leigde like godt en hel togvogn og tok opptakten til konferansen på vegen over fjellet fra Oslo til Bergen. 

snøballkrig
Photo:
Judith Dalsgård

Klimaforskerene fikk nærkontakt med klimaet på Finse på konferansetogets tur til Beyond Oil - konferansen i Bergen. 

– Det finnes mange muligheter for å redusere klimagassutslippene fra forskning, og vi ville bruke Beyond Oil til å vise hva som er mulig. Da vi gikk gjennom forrige konferanse så vi at mange reiste fra eller gjennom Oslo. Så fikk vi idéen om å få mange av disse reisene over på tog. Tanken var at dette ville samtidig være noe som tilførte konferansen noe, utover utslippskuttene. Jeg tror mange likte det å starte konferansen på denne måten, med en faglig og sosial opplevelse. Og ikke minst er det en fantastisk togreise, sier senterleder Håvard Hårstad.