Home
Department of Clinical Dentistry

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Robotinvasjon?

Er det en utsending fra stjerneskipet Enterprise? Eller en slektning av R2D2? Nei, det er den nye vakseroboten LionsBot som Coor nå tester ut på "Odontologen".

Next
LionsBot
Photo:
Jørgen Barth
1/4
Vaskeroboten LionsBot
Photo:
Jørgen Barth
2/4
Trist vaskerobot
Photo:
Jørgen Barth
3/4
Vaskeroboten har en stopp-knapp i nakken
Photo:
Jørgen Barth
4/4
Previous

Main content

Vaskeroboter testes nå ut på UiB, i Odontlogibygget og i Realfagbygget.

Robotene skal gjøre det arbeidet som er tyngst og mest belastende for kroppen, som er å rengjøre de frie flatene. Når personalet får denne avlastningen kan de konsentrere seg om vanskelig tilgjengelige områder og forebyggende smitterenhold,

Robotene er utstyrt med sensorer og kameraer, som betyr at de alltid stopper når de møter på både voksne, barn og objekter. I tillegg er bærekraftige, siden de bruker sytti prosent mindre vann enn andre gulvvaskemaskiner.

Robotene må læres opp underveis, og på forhånd gjøres en stor kartlegging av ulike hindringer de kan møte på, som trapper. Mens roboten i Realfagbygget støvsuger i fellesarealene, prøves en gulvvaskemaskin ut på Odontologibygget.

Kanskje har du truffet den allerede. 

Stor artikkel om vaskeroboten LionsBot i På Høyden.