Home
Department of Linguistic, Literary and Aesthetic Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny bok

Handbuch der norrönen Philologie i ny utgave

Håndboken ble utgitt for første gang på norsk i 2004. I 2007 kom boken på tysk, og siden har den blitt en standard referanse. Den andre utgaven kom på norsk i 2013, og er nylig gjort tilgjengelig i tysk oversettelse i to bind som Open Access publikasjoner.

Faksimile av bokomslag
Photo:
Faksimile av bokomslaget

Main content

Professor i norrøn filologi ved LLE Odd Einar Haugen har vært redaktør og har også laget ferdig tekst i PDF til de to bindene. I den andre utgaven er håndboken utvidet med tre nye kapitler, og dekker nå et enda større område av norrøn filologi. I alt ti forfattere har skrevet kapitlene i håndboken, som gir en introduksjon til de norrøne primærkildene, til tekstkritikk og tekstfilologi, til lover, diplomer og jordebøker, til vitenskapelig litteratur, til Edda og skaldediktning og til sagalitteraturen. Boken kan lastes ned kapittel for kapittel, og hvert kapittel har sin egen bibliografi.

2. utgave, første bind 
2. utgave, andre bind