Home
Department of Sociology

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Masterstudent i "Debatt P2" på NRK

Masterstudent Kristine Emilie Gjerde Kristiansen, deltok 24.mars 2022 i debatt på Litteraturhuset i Bergen, som senere ble sendt som «Debatt i P2» på NRK.

Bilde av debattdeltakere
Photo:
Litteraturhuset i Bergen

Main content

Debatten på Litteraturhuset i Bergen handlet om incels, og nettforumet «4chan» - og med det store spørsmålet om maskulinitet er under press. Panelet diskuterte hvem disse ensomme mennene som kaller seg selv for incels er, og hvorfor de søker fellesskap blant anonyme fremmede, og hva incel-fenomenet sier om dagens samfunn.  

Kristine Emilie Gjerde Kristiansen skriver sin masteroppgave om incels sett i et livsløpsperspektiv, og undersøker på hvilken måte unge og ensomme menn trekkes inn i nettbaserte forum, og hvordan og hvorfor de ønsker å forlate forumene.  

Det var både skummelt, men også veldig spennende å få delta i paneldebatten. Det var også veldig givende å få diskutere temaet sammen med forfatter, journalist og spaltist, Lasse Josephsen, og doktorgradsstipendiat, Jan Christoffer Andersen. Panelsamtalen var en lærerik erfaring som jeg er heldig å få ha med meg videre, forteller masterstudent Kristine Emilie Gjerde Kristiansen. 

Debatten i P2 sendes på NRK Radio fredag 8.april. Du kan høre debatten HER