Home
Digital Lab

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Digital lab

Tverrfaglig kurs i Software Carpentry

Digital lab ved Universitetsbiblioteket i Bergen, Senter for Digitalt Liv Norge, ELIXIR Norge og NRIS har i samarbeid arrangert et tverrfaglig kurs som gir forskere nødvendige verktøy for effektiv og reproduserbar dataanalyse.

Deltakere som jobber under kurset
Photo:
UB/Svein Arne Selvik

Main content

Kurset er en del av Digital labens kursportefølje, og bygger på undervisningskonseptet til Software Carpentry. Det er spesielt tilpasset nybegynnere uten tidligere programmeringskunnskap, og målet er å utruste forskere med tekniske verktøy som gjør at de kan takle forskningsspørsmål på en mer effektiv og reproduserbar måte, uavhengig av deres fagområde.

- Kurset tiltrekker forskere fra en rekke ulike fagområder, og det gir deltakerne en unik mulighet til å samarbeide med kolleger fra ulike fagområder og anvende det de har lært på egne forskningsprosjekter. Det er en verdifull anledning til å utvikle ferdigheter som kan ha betydelig innvirkning på forskningsarbeidet, sier Illimar Hugo Rekand ved ELIXIR Norge, en av kursets arrangører.

Kursinnhold

Kurset, som er åpent for alle ph.d.-studenter, postdoktorer og forskere, gir en innføring i følgende hovedtemaer:

  • Unix Shell: Deltakerne vil lære å bruke Unix Shell for effektiv håndtering av data og filer.
  • Introduksjon til R/Python: Kurset utforsker bruk av programmeringsspråkene R og Python for å gjøre vitenskapelige analyser mer reproduserbare og effektive.
  • Versjonskontroll med Git: Deltakerne vil få innsikt i Git, et praktisk verktøy for versjonskontroll, som vil hjelpe dem med å organisere og spore endringene i prosjektene sine, samt gjøre de enklere å dele med andre forskere.