Home
Department of Mathematics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Reservoargruppen

Reservoargruppen utdanner studenter og forsker i de grunnleggende utfordringene tilknyttet det å løse ligningene som beskriver flyt og transport i porøse media. Disse omfatter utvikling av rigorøst matematisk grunnlag for de empiriske fysiske lovene for væskebevegelser i porøse media; numeriske metoder for å løse de partielle differensiallikningene som dukker opp; og karakterisering av reservoaregenskaper via invers modellering basert på observert produksjonshistorie i et reservoar.

Main content

Flyt i porøse media og reservoarmekanikk

De store olje- og gassresursene i nordsjøen har gitt Norge økonomisk velstand, og norsk industri har verdensledende ekspertise på oljeleting og -produksjon. Nå er de samme reservoarene på nippet til å bli Europas viktigste lagringsplasser for karbondioksid (CO2). Det er viktig for Norge å beholde høy produksjon, sikre at industrien blir enda bedre og forbli verdensledende på karbonlagringsteknologi. Samtidig ønsker vi å skape interesse for ingeniørløsninger på miljøproblemer som utvinning av geotermisk energi for kommersielle formål samt å modellere transport av forurensende partikler gjennom berggrunnen/jordsmonnet (subsurface).