Home
Geophysical Institute

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Været i Bergen

Nettstedet "Været i Bergen" er en del av Geofysisk institutt sin satsing på formidling av informasjon om meteorologi og klima.

Lave skyer over Bergen en vinterdag
Lave skyer over Bergen en vinterdag
Photo:
Ellen Viste

Main content

Hvordan er Været i Bergen nå?

Siden inneholder data fra to værstasjoner fra Aanderaa Data Instruments. Den ene er montert på taket på Geofysisk institutt på Florida i Bergen sentrum, og den andre på byfjellet Ulriken (ca. 640 m.oh.). I tillegg observeres det total kortbølget stråling fra solen (globalstråling) og solskinnstid på Florida med instrumenter fra The Eppely Laboratory Inc. og Kipp & Zonen.

Geofysisk institutt observerer i samarbeid med Aanderaa Data Instruments været både på Ulriken (ca. 640 m.o.h.) og på Florida i Bergen sentrum.

Data blir logget hvert tiende minutt og lagret i en database. På disse sidene kan du søke i denne databasen og få vist grafisk hvordan været har vært frem til nå. På den avanserte søkesiden er det mulig finne observasjoner for en enkelt dato, eller for en periode.

Gå til nettsiden Været i Bergen