Home
Arts and Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Åpning, Marit Victoria Wulff Andreassen

Billedkunstneren Marit Victoria Wulff Andreassen vil i løpet av helgen tegne en 10 x 1,5 meter stor tegning på vegg i den nyoppussede kantinen ved det psykologiske fakultet på UiB

Marit Victoria Wulff Andreassen.
Marit Victoria Wulff Andreassen.
Photo:
Alf E. Andresen

Main content

Andreassen var sist aktuell i Bergen da tegningene hennes ble vist i Kunstmuseene i Bergens store DESIRE utstilling. Utsmykningen er kommet i stand gjennom et  samarbeid mellom Estetisk utvalg ved UiB og Det psykologiske fakultet.

Andreassen starter arbeidet onsdag 27. februar. Kantinen vil være åpen og i drift mens arbeidet pågår og kunstneren, vil være tilgjengelig for presse etter avtale.                                 

Mandag 4. mars inviterer fakultetet til vernissasje og overlevering av utsmykning i Christies gate 12 klokken 14.00.

Marit Victoria Wulff Andreassen: 047 93293691

Leder av Estetisk utvalg Siri Meyer: 047 91618278

”Marit Victoria Wulff Andreassen (1971) er billedkunstner og utdannet med Diplom fra Kunstakademiet, Kunsthøgskolen i Bergen (2003). Hun arbeider med tegning på papir, store veggtegninger og maleri. Seksualitet, kropp, kjønn og identitet er sentrale temaer i hennes arbeider. Andreassen bor i Stavanger, er styremedlem i Tou Scene og har atelier samme sted. Hun arbeidet som prosjektlærer ved Kunstskolen i Stavanger fram til våren 2011.

Andreassen har deltatt i en rekke internasjonale utstillinger og har gjort utsmykninger bla. for KORO. Hun har mottatt en rekke stipender, er støttet av Norsk Kulturråd i flere omganger og presentert i flere tidskrifter og bøker. I 2009 ble hun nominert til Carnegie Art Award. Andreassens arbeider finnes i Nasjonalmuseets Samlinger, Stavanger Internasjonale Samling, Stavanger Kunstmuseum og i De Samiske Samlinger. Hun er omtalt i Gunnar Danbolts reviderte utgave av Norsk Kunsthistorie (Samlaget) og i Øystein Ustvedts : Ny Norsk Kunst - etter 1990 (Fagbokforlaget)

I 2012 deltok hun i utstillinger i Stavanger Kunstmuseum, Nordnorsk Kunstmuseum og Bergen Kunstmuseum. Arbeidsåret 2013  starter med et utsmykningsoppdrag for Det psykologiske fakultetet ved Universitetet i Bergen. Andreassen er en av kunstnerne som deltar i Tegning NÅ som åpner i Spriten Kunsthall 12.juli”