Home
Research group for rhetoric, democracy and public culture

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
I media

Kritikken mot Skavlan er forventet, forutsigbar og uberettiget

Professor Jens E. Kjeldsen om det kontroversielle Skavlan-intervjuet

Jens Kjeldsen

Main content

(Følgende er sakset fra Dagbladet.no)

Les hele saken hos Dagbladet.no

(...)

 

"Meningene har vært mange etter Fredrik Skavlans omstridte intervju med Sverigedemokraternes (SD) langtidssykemeldte leder, Jimmie Åkesson, fredag. 


Under intervjuet fortalte partilederen om fraværsperioden, hvordan han går på antidepressiva og har grått seg i søvn fordi han ikke får sove - før Skavlan begynte å stille flere kritiske spørsmål om det omstridte partiets politikk."

(...)

Jens E. Kjeldsen, professor i retorikk ved UiB, mener at man bør ta utgangspunkt i spørsmålene som stilles. 

- Selv om den kritikken som er kommet er veldig forutsigbar og forventet, så mener jeg at den er uberettiget, sier Kjeldsen til Dagbladet. 

Kjeldsen forklarer at han nok en gang har sett gjennom intervjuet, og at det er flere aspekter å ta hensyn til i saken.  

- Jeg mener at Skavlan gjorde en god jobb. Ved å stille viktige spørsmål, hvor han som programleder også viser til konkrete eksempler, lar han seerne vurdere situasjonen selv. Skavlan konkluderer ikke noe, og viser på mange måter god journalistikk. 

- Jeg sier ikke at intervjuet var problemløst, men jeg mener at Skavlan har rett til å stille kritiske spørsmål. Jeg tror heller ikke noen andre talkshowverter i Skandinavia kunne gjort en bedre jobb enn ham.

(...)"

Les hele saken hos Dagbladet.no