Home
Department of Economics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Enorm interesse for samfunnsøkonomi ved UiB

Søkjartala til samfunnsøkonomi har auka med heile 49% samalikna med fjoråret. Stadig fleire studentar kjempar om studieplassar i økonomifaget ved Universitetet i Bergen.

Institutt for økonomi har hatt ei solid auke i studentar som vil studere samfunnsøkonomi.
Stor pågong: Institutt for økonomi ved Universitetet i Bergen kan skilte med solid oppgang i søkjartal for alle studieprogram i samfunnsøkonomi.
Photo:
Colourbox

Main content

Dei ferske søkjartala frå Samordna opptak viser at samfunnsøkonomi er eit svært populært fag blant studentane. I snitt har primærsøkjarar til alle studieprogramma ved Institutt for økonomi auka med 49%, men størst framgang har årsstudiet i samfunnsøkonomi hatt med ei auke på heile 62% i forhold til fjoråret.

 

Auke på alle nivå

I tillegg har masterprogrammet i samfunnsøkonomi ei auke i primærsøkjarar på 8% samanlikna med 2014. Instituttleiar ved Institutt for økonomi, professor Jan Erik Askildsen, er svært godt nøgd med søkjartala.

- Det er svært gledelig at studentene finner våre studieprogram interessante og nyttige. Studentene gir uttrykk for tilfredshet med vår undervisning, og vi legger stor vekt på å møte studentene med forelesere som tilbyr spennende og ikke minst faglig utviklende undervisning, sier Askildsen og peker på at bachelorprogrammet i samfunnsøkonomi har fått svært god score i Studiebarometeret 2014.

 

 

Nyttig kompetanse for arbeidslivet

I ein artikkel i Bergens Tidende peikar rektor Dag Rune Olsen ved UiB på at den auka pågangen til økonomi kan ha samanheng med utsiktene på arbeidsmarknaden. Askildsen meiner arbeidsmarknad er eit viktig stikkord.

- Økonomi et fag som gir både spesifikk og generell kompetanse, som kan vise seg svært nyttig i et tøft arbeidsmarked. Våre studenter lærer økonomi, og blir derved i stand til å jobbe med spesifikke økonomiske problemstillinger. Samfunnsøkonomi er i tillegg et fag der studentene får utviklet en analytisk kompetanse, som kan brukes i rekke ulike jobbsituasjoner både i offentlige, private og ideelle virksomheter.

 

 

Studietilbod i samfunnsøkonomi ved UiB

Universitetet i Bergen tilbyr følgjande fag i samfunnsøkonomi:

 

Du kan også ta årsstudium i samfunnsøkonomi.