Home
Department of Clinical Dentistry

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Smittevern

Verdens håndhygienedag 5.mai

Verdens helseorganisasjon (WHO) har etablert 5.mai som Verdens håndhygienedag.

Markering håndhygienedag
Karine Røttingen og Ingrid Slinde på stand
Photo:
Heidi Berentsen

Main content

Håndhygienedagen:

Alle helsearbeidere oppfordres på Verdens håndhygienedag til å markere at håndhygiene er vårt enkleste og viktigste smitteforebyggende tiltak.

Håndhygiene, utført på rett måte og til rett tid, reduserer smitteoverføring, forebygger helsetjenesteassosierte infeksjoner, reduserer kostnader og forebygger antibiotikaresistens.

 

Lokal markering:

Institutt for klinisk odontologi har markert Verdens håndhygienedag i dag, 4.mai, med utdeling av hånddesinfeksjonssprit og tannkost til ansatte, studenter og pasienter når de kom på jobb om morgenen, plakater og en enkel quiz om håndhygiene.

I tillegg ble det informert via mail til alle om folkehelseinstituttets nye sider for håndhygiene i helsetjenesten og om den nye nasjonale håndhygieneveilederen. Det gjennomføres også en enkel kartlegging av forekomst av ringer, armbåndsur, lange ermer og neglelakk i klinikken, da dette er faktorer som er av betydning for å utøve adekvat håndhygiene.