Home
ViSmedia

Snap Society 2020: Speakers

Main content

bilde av Rune Fimreite
Foto/ill.:
ViSmedia

Rune Fimreite - Superintendent, Politiet Vest, Nettpatruljen.

Online policing

Rune Fimreite er fagleder for Politiets nettpatrulje Vest, som ble startet høsten 2019. Nettpatruljen er et lavterskel-tilbud for nettbrukere i alle aldre. 

Gjennom interaksjon på sosiale medier tar Politiet imot tips, gir råd og veiledning. De legger også ut poster på ulike sosiale medier der de presenterer forebyggende budskap og viser glimt fra politihverdagen. Politiets nettpatrulje er foreløpig mest aktiv på Facebook, Instagram og TikTok. Fimreite har lang erfaring med politiarbeid og kommer for å presentere Politi vest nyeste satsing nettpatruljen.

@PolitiVest on Facebook

bilde av Marta Engevik Fjæreide
Foto/ill.:
ViSmedia

Marta Engevik Fjæreide - Vlogger, Psyktærlig

Mental ease on Snapchat

Marta Engevik Fjæreide (25 år) er fast onsdags-vlogger for Snapchat-kollektivet psyktærlig. Hun har selv bakgrunn fra 12 år i psykiatrien, og vil på seminaret fortelle om sine erfaringer med psykiske lidelser, påvirkning og betydningen av sosiale medier på godt og vondt.

Psyktærlig er en Snapchat-kanal som drives kollektivt av åtte unge kvinner som alle har brukererfaring. På psyktærlig deler de personlige erfaringer, råd og fakta om psykisk og fysisk helse med sine følgere. De er også tilgjengelige i chat for dem som trenger noen å prate med. Psyktærlig når daglig ut til ca 15 000 personer, og bidrar til økt kunnskap og åpenhet om psykiske lidelser og psykisk helsevern.

@Psyktaerlig on Facebook

bilde av Terje Pedersen
Foto/ill.:
ViSmedia

Terje Pedersen - Teacher, Rothaugen Skole

Snapchat in teaching and learning - Experiences from a pilot project in collaboration with UiB

Terje Pedersen er pedagog og spesielt opptatt av læring gjennom nye teknologier.

Han arbeider ved Rothaugen skole, og i samarbeid med ViSmedia-prosjektet ved UiB  har han ledet et pilotprosjekt om Snapchat i undervisningen. 180 elever og 12 lærere var involvert i prosjektet. Hvordan kan Snapchat brukes med tanke på nye læreplaner, tverrfaglighet, dybdelæring og å gjøre elevene klare for fremtiden? Terje har i team med kolleger ved Rothaugen skole utviklet et fremtidsrettet klasserom med spillbasert læring, e-sport, virtual reality, podcast-studio, greenscreens, muligheter for filmproduksjon - og, selvfølgelig - Snapchat.

bilde av Ragnhild Daae Bekkevold
Foto/ill.:
ViSmedia

Ragnhild Daae Bekkevold - Senior advisor, Utdanningsdirektoratet

bilde av Ulrik Imtiaz Rolfsen
Foto/ill.:
ViSmedia

Ulrik Imtiaz Rolfsen - Movie director, Curryfilm

Semester on Snapchat Shows – a global hit

Ulrik Imtiaz Rolfsen er filmregissør, produsent og manusforfatter. Sammen med Alexander Johansson fikk han i 2019 globalt gjennombrudd med dramaserien “Semester”.

Den ble vist på Snapchat Shows og nådde ut til 200 millioner følgere. Rolfsen har arbeidet med film siden 1995, og har nå beveget seg fra kinosalen via TV til Snapchat med sine filmer. Han utforsker hvordan drama kan skrives for kortformater på mobil. Rolfsen har blant annet regissert filmene "Varg Veum -Bitre blomster" (2007) og "Den siste revejakta" (2007). I tillegg var han med og skapte dokumentarserien “Den norske Islamisten” (2017), et prosjekt som fikk mye mediedekning.

bilde av Maren Myrseth
Foto/ill.:
ViSmedia

Maren Myrseth - Research assistant, ViSmedia

SnapMap surveillance and image sharing: How can students help?

Maren er vitenskapelig assistent i ViSmedia-prosjektet og masterstudent i Medier og kommunikasjon ved UiB.

Hun skrev bacheloroppgave om nyhetsformidling på sosiale medier og samfunnsansvar. Hun har bistått lærere og elever ved Rothaugen skole med utforsking av Snapchat i undervisning. Sosiale medier er hennes ekspertområde, og i sitt innlegg vil hun blant annet snakke om jobbing med  personvern og etiske dilemmaer i pilotprosjektet som student-coach på Snapchat. Maren har bakgrunn fra nyhetsjournalistikk, kulturjournalistikk og digital markedsføring.

bilde av Maja Vedå
Foto/ill.:
ViSmedia

Maja Vedå - Research assistant, ViSmedia

Journalism in a short format: An analysis of VG Snapchat news

Maja Vedå har en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen og har jobbet mye med Snapchat som plattform.

I masteroppgaven sin gjorde  hun følgeforskning på VGs satsing på Snapchat fra starten for tre år siden. Studien hennes gir innsikt i hvordan mediehuset utforsker ny teknologi for å nå unge målgrupper, hvordan journalistikk kan videreutvikles i multimedialt kortformat og hvorfor VG valgte å satse nettopp på Snapchat Discover som ny kanal. Maja vil i sitt innlegg  fokusere på det visuelle og interaktive ved VGs nyhetsformidling på Snapchat. Hva er egentlig nyheter i et Snapchat-format? 

Les masteroppgaven til Maja «Snapchat-journalistikken. En studie av VGs satsing på Snapchat» her.


Panel debate leader

bilde av hilde sandvik
Foto/ill.:
ViSmedia

Hilde Sandvik - Editor, Broen.xyz, Norway

Power journalist Hilde Sandvik will lead the panel debate. She is a Norwegian journalist and former Debate editor in Bergens Tidende.

She works as a moderator, host and speaker all over Scandinavia. Sandvik has written several books and is the Editor in chief and founder of Broen.xyz.