Hjem

Institutt for geografi

Innhold

Bachelorprogram i geografi

Geografifaget ser på samspillet mellom miljø, natur og samfunn. Vi studerer samfunnsaktuelle tema som grønn omstilling, klimaendringer, naturfare, global ulikhet, klima- og energiomstilling, matsikkerhet og forvaltning av naturressurer. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fire fagretninger:

Nyhet
Per Gunnar Sakseid

Mentor for nye geografistudenter

Vi er klare til å ta i mot studenter til et nytt studieår og har i år også med oss Per Gunnar Sakseid på laget som ny mentor for de nye geografistudentene.

Feltkurs
Eidfjord

Lærerike feltdager i Eidfjord

Mai er den store feltkursmåneden på Institutt for geografi. Det startet med det tradisjonsrike 5-dagers feltkurset til Eidfjord med GEO111 Landformdannende prosesser.

Utdanning
Ylva Rohde

Studerer geografi for framtida

Ylva Rohde er samfunnsengasjert og opptatt av miljø og utvikling. Ho søkte geografistudiet for å vere med på ei endring. Ho vil vere med på det grøne skiftet.

Utdanning
på Fløyen

10 gode grunner til å studere geografi ved UiB

Geografi er studiet av menneske, samfunn, natur og miljø, og sammenhengen mellom disse. Her kan du få et lite innblikk i hvordan det er å studere geografi på Universitetet i Bergen.

Alumni
Lars Petter Klem

Rådgiver ved planseksjonen i Hordaland fylkeskommune

Lars Petter Klem fullførte master i samfunnsgeografi våren 2018. Nå jobber han som rådgiver i planseksjonen til Hordaland fylkeskommune.

geografar i arbeidslivet

Geografi og karriere

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune