Hjem
Klinisk institutt 2

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 2

Professor Eva Gerdts har sammen med internasjonale eksperter publisert en oversikt over hva vi i dag vet om kjønnsforskjeller ved høyt blodtrykk
Mandag 19.09.22 kl. 12-13 rom 8.1-8.2. Laboratoriebygget. Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner. Professor Lasse Løvstakken og forsker Bjørnar Grenne fra NTNU foreleser. Seminaret er åpent for alle interesserte.
Seniorforsker PhD Helga Midtbø presenterte nye data fra FATCOR studien på European Society of Cardiology i Barcelona i august 2022. Hennes forskning viser høyere nivå av betennelsesmarkører i blodet hos kvinner enn menn med overvekt og fedme.
PhD student Annabel Ohldieck presenterte ny forskning på European Society of Cardiology kongressen i Barcelona august 2022. Hun viste at blodtrykket i 40-års alderen har større betydning for risiko for høyt blodtrykk senere i livet for kvinner enn menn.
PhD student Marit Sandberg presenterte resultater fra sin forskning på svangerskap og komplikasjoner hos kvinner med medfødte hjertefeil på årets nordiske kongress for epidemiologi, NordicEPI i Reykjavik. Vi gratulerer!
Luftveisdiagnosen EILO rammer så mange som en tredjedel av verdens toppidrettsutøvere, men er likevel en ukjent diagnose. Bergensk forskningsinnsats kan nå ha endret på dette.
Etter lang tids fravær av fysiske konferanser, fikk omsider European Assocition of Faculties of Pharmacy (EAFP) arrangert den årlige konferansen i Malta. FREMFARM-teamet var selvsagt til stede.
I et intervju med journalist Marit Aaby Vebenstad (publisert 28.06.2022 i det onkologiske tidsskriftet Brystkreft) forteller Per Eystein Lønning fra Mohn Kreftforskningslaboratorium om den lovende effekten av Lynparza som monoterapi i behandlingen av trippel negativ brystkreft i forbindelse med den kliniske forskningsstudien Petremac.
Dagbladet (04.06.2022 (digitalutgave) og 21.06.2022 (papirutgave)) og svenske Expressen (12.06.2022) omtaler en forskningsstudie som er et samarbeid mellom Brystkreftgruppen ved Mohn kreftforskningslaboratorium og Women's Health Initiative (WHI) i USA. Studien beskriver en ny type mekanisme som allerede fra fosterstadiet gir økt risiko for å utvikle alvorlig grad av bryst- og eggstokkreft senere... Les mer
Stipendiat Marit Sandberg har mottatt NOK 300.000 i driftsstøtte til sitt prosjekt om svangerskap og fødsel hos kvinner med medfødte hjertefeil
En ny doktorgrad fra UiB viser at prematurt fødte barn var mindre fysisk aktive både i barndommen og i tidlig voksen alder enn de som var født til termin. De prematurt fødte hadde også dårligere kondisjon som unge voksne.
I et intervju med journalist Julie Kalveland fra Dagens Medisin (04.06.2022) forteller Professor Per Eystein Lønning om de viktigste funnene fra en norsk-amerikansk samarbeidsstudie om BRCA1-metylering i bryst- og eggstokkreft. Funnene ble presentert muntlig av Lønning på ASCO (03.06.2022).
En fornøyd arrangementskomite etter en meget vellykket Female Heart Workshop som ble arrangert ved Solstrand Hotel 19-20. mai 2022.
Female Heart Workshop, arrangeres 19-20. mai 2022 på Solstrand Hotel.
Eva Gerdts og Helga Midtbø ved Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner, fikk på medlemsmøte i Godvik Sanitetsforening 11.05.22 overrakt gave på 2 mill NOK.
Lurer du på hva som egentlig skjer i det galeniske laboratoriet? Se dokumentaren om farmasistudenters hverdag og deres kamp for å overleve ...
Pasienter med alle grader av KOLS har oftere koronarsykdom enn det man skulle forvente ut fra alder og røyking alene. Det viser en ny studie fra Klinisk institutt 2.

Sider