Klinisk institutt 2

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 2

Hver kvinne kommer i overgangsalderen på forskjellig tidspunkt i livet. Nå har UiB-forskere funnet en ny måte å beregne hvor langt hver enkelt har kommet.
Norske kvinners sanitetsforening (NKS) og Grieg Foundation bidrar med millioner til et nytt senter som skal forske på kvinners hjerter. Senteret som er lagt til Universitetet i Bergen skal ledes av professor i hjertesykdommer Eva Gerdts.
Regjeringens satsing på kvinnehelse er for svak, mener forskere. De etterlyser øremerkede midler til forskning på kvinners hjerter, underliv, muskel- og skjelettlidelser og nye professorater i kvinnehelse.
Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.
Første spadetak er tatt for det som skal bli Inkubatorbygget, stedet der forskning og næringsliv skal samles og sette gode ideer ut i livet.
I alt åtte priser ble delt ut i forbindelse med Forskerskolen i klinisk medisins årlige forskningskonferanse.
Korona-viruset (SARS-CoV-2) og sykdommen Covid-19 ble karakterisert som en pandemi (verdensomfattende epidemi) av Verdens helseorganisasjon (WHO) 11. mars. Hvordan kan vi unngå å bli korona-smittet? Vi har spurt UiBs virusekspert professor Rebecca Cox.
Den 2. januar blir innkøyringa nord i Sentralblokka på Haukeland stengd for bilar, syklande og gåande ut året.
En av to kvinner får ikke behandling som virker ved hjertesvikt, fordi den ikke er utløst av hjerteinfarkt.
Novaseq 6000 er blant verdens fremste teknologi på genanalyser. Den skal hjelpe forskerne ved Mohn Kreftforskningslaboratorium å avdekke hvorfor noen svulster ikke reagerer på behandling.
Norske kreftleger vil ikke vente lenger. De forventer nasjonal handling for persontilpasset medisin til kreftpasienter.
64 prosent av kvinner med trippel negativ brystkreft får redusert tumorstørrelse etter behandling med olabarib.
Podkast om utvikling av kreftbehandlingen, og hvordan persontilpasset behandling og nye medisiner gjør at flere kan leve lenger med metastatisk brystkreft.
In December 2018, professor Per Eystein lønning and senior researcher Stian Knappskog each received a new research grant of 10 mill NOK from the Norwegian Research Council under the FRIMEDBIO program. Since only 5-10% of all applications to this program are funded, we are very happy that two groups within our research environment received such grants.