Hjem
Klinisk institutt 2

Nyhetsarkiv for Klinisk institutt 2

Luftveisdiagnosen EILO rammer så mange som en tredjedel av verdens toppidrettsutøvere, men er likevel en ukjent diagnose. Bergensk forskningsinnsats kan nå ha endret på dette.
Etter lang tids fravær av fysiske konferanser, fikk omsider European Assocition of Faculties of Pharmacy (EAFP) arrangert den årlige konferansen i Malta. FREMFARM-teamet var selvsagt til stede.
I et intervju med journalist Marit Aaby Vebenstad (publisert 28.06.2022 i det onkologiske tidsskriftet Brystkreft) forteller Per Eystein Lønning fra Mohn Kreftforskningslaboratorium om den lovende effekten av Lynparza som monoterapi i behandlingen av trippel negativ brystkreft i forbindelse med den kliniske forskningsstudien Petremac.
Dagbladet (04.06.2022 (digitalutgave) og 21.06.2022 (papirutgave)) og svenske Expressen (12.06.2022) omtaler en forskningsstudie som er et samarbeid mellom Brystkreftgruppen ved Mohn kreftforskningslaboratorium og Women's Health Initiative (WHI) i USA. Studien beskriver en ny type mekanisme som allerede fra fosterstadiet gir økt risiko for å utvikle alvorlig grad av bryst- og eggstokkreft senere... Les mer
Stipendiat Marit Sandberg har mottatt NOK 300.000 i driftsstøtte til sitt prosjekt om svangerskap og fødsel hos kvinner med medfødte hjertefeil
En ny doktorgrad fra UiB viser at prematurt fødte barn var mindre fysisk aktive både i barndommen og i tidlig voksen alder enn de som var født til termin. De prematurt fødte hadde også dårligere kondisjon som unge voksne.
I et intervju med journalist Julie Kalveland fra Dagens Medisin (04.06.2022) forteller Professor Per Eystein Lønning om de viktigste funnene fra en norsk-amerikansk samarbeidsstudie om BRCA1-metylering i bryst- og eggstokkreft. Funnene ble presentert muntlig av Lønning på ASCO (03.06.2022).
En fornøyd arrangementskomite etter en meget vellykket Female Heart Workshop som ble arrangert ved Solstrand Hotel 19-20. mai 2022.
Female Heart Workshop, arrangeres 19-20. mai 2022 på Solstrand Hotel.
Eva Gerdts og Helga Midtbø ved Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner, fikk på medlemsmøte i Godvik Sanitetsforening 11.05.22 overrakt gave på 2 mill NOK.
Lurer du på hva som egentlig skjer i det galeniske laboratoriet? Se dokumentaren om farmasistudenters hverdag og deres kamp for å overleve ...
Pasienter med alle grader av KOLS har oftere koronarsykdom enn det man skulle forvente ut fra alder og røyking alene. Det viser en ny studie fra Klinisk institutt 2.
Prisen ble overrakt av Hans Majestet kong Harald i en feststemt seremoni ved Det Norske Teater i Oslo
Dates: 10-12 March Ideas flowed and action points were shaped at the SFU writing seminar last week that took place at SCANDIC Flesland hotel. Student representatives were engaged in the entire process and contributed with valuable feedback and ideas that are being implemented in the SFU application.
Have a look at our course portfolio for spring 2022!
I forbindelse med Kvinnehelseutvalgets møte i Bergen 17-18.03 2022 ble det laget en live podcast.
Senter for farmasi har arrangert workshop om refleksjon og verdier på Bjørnafjorden gjennom prosjektet FREMFARM. Studenter Miral Alabbasi og Oda Marie Vabø Haugane har snakket med både Ragnhild Holtskog og Hilde Frøyland om verdier, refleksjon og kommunikasjon i dagens farmasi.

Sider