Hjem

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Hovedinnhold

Studenter i kantinen på Geofysisk institutt

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (Mat.Nat.) er et av syv fakultet ved Universitetet i Bergen. Fakultetet består av syv institutter som sammen utgjør grunnstammen av forskning og utdanning innen matematikk, kjemi, fysikk, datavitenskap, samt geologiske- og biologiske fag. Mat.Nat. er også vertskap for UiB satsingsområder innen marin forskning og klima og energiomstilling. 

Studietilbud | Studiehverdag | Forskning | Dekanens blogg | Nygårdshøyden sør

News
Yan Li by the shore in Bergen, known as "the capital of the fjords".

Forsker for å forutsi «monsterbølgene»

Yan Li, førsteamanuensis ved Matematisk institutt og Bjerknessenteret, har arbeidet med å lage teoretiske modeller som skal gjøre det mulig å forutsi forekomsten av såkalte monsterbølger – på engelsk omtalt som «rogue waves» og «freak waves». Bølger som kan bli omkring 3 ganger høyere enn den...

Nyhet
Oddfrid T. K. Førland under bioCEEDs 10-årsjubileumsseminar

Ti år med utvikling av fremragende utdanning

Etter ti år som senter for fremragende utdanning trekker bioCEED frem følgende tre suksessfaktorer for å lykkes med god utdanning; en kunnskapsbasert og kollegial praksis, med studenter som partnere.

News
Aquarium opening

Michael Sars-senterets maneter avduket på Akvariet i Bergen

Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.

ÆRESDOKTOR
Christopher Aiden-Lee Jackson

Geologiprofessor og mangfoldsforkjemper utnevnes til æresdoktor

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets nye æresdoktor, Christopher Aiden-Lee Jackson, æres for sin forskning som har hatt stor betydning for forståelse av jordskjelv, vulkanisme og utvinning av naturressurser. Og for sin innsats for mangfold, inkludering og likestilling.

MN-Valg 2024
Valg

Her er kandidatene som stiller til MN-fakultetsstyrevalget 2024 - 2025

I år er det valg på gruppe B og gruppe D til MN-fakultetsstyre! De velges for perioden 01.08.2024 - 31.07.2025