Hjem
Forskning

Nyhetsarkiv for Forskning

En undersøkelse gjennomført blant norske sykepleiere viser at over en tredjedel kan ha symptomer på fatigue. Dårlig søvn, smerter og depresjon er koblet til økt risiko.
— Med modellen om selektiv eksponering går du glipp av det faktum at folk mest sannsynlig leser veldig mye informasjon de er uenig i. Derfor flytter jeg oppmerksomheten dit, sier medieforsker Erik Knudsen.
En enkel blodprøve kan bidra til tidligere oppdagelse av kreft og gi verdifull informasjon om svulsten for en rekke kreftformer. Teknologien bak flytende biopsier er fremdeles under utprøving, men vil forandre landskapet innen kreftdiagnostikk, mener professor og CCBIO-partner Klaus Pantel.
En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.
Bettina Husebø og Eivind Valen har fått finansiering til banebrytende forskningsprosjekter gjennom Det europeiske forskningsrådet (ERC). Totalt har UiB fått tildelt seks ERC Consolidator Grants i år.
Med økonomisk støtte fra det europeiske forskningsrådet (ERC) skal professor Bettina Husebø ved UiB undersøke hvordan omsorgsteknologi kan brukes til å gjenkjenne symptomer på at personer med demens nærmer seg livets slutt.
Aaron John Spitzer gikk fra å være journalist i 20 år til å bli førsteamanuensis ved UiB. — Det var grenser for hva jeg kunne få til gjennom journalistikk.