Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Forskning

ERC-prosjekter

Forskere og prosjekter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet som har fått bevilgning fra Det europeiske forskningsrådet, ERC.

Hovedinnhold

Det europeiske forskningsrådet (ERC) er en del av EUs forskningsprogram Horisont Europa. ERC skal fremme forskning med høy kvalitet ved å finansiere de beste forskerne og de beste ideene i Europa. Temaene blir foreslått av forskerne selv og valgt ut gjennom sterk konkurranse. ERC-finansiering blir regnet som en av de mest prestisjefylte tildelingene en forsker kan få.

Pågående ERC-finansierte prosjekter ved SV-fakultetet

Consolidator Grants

  • Hallvard Moe, professor, Institutt for informasjons- og medievitenskap


Med prosjektet: PREPARE (2023-2027). Distributed and prepared. A new theory of citizens’ public connection networks in the age of datafication. 

 

Med prosjektet: SUCCESS (2021-2026). Gender-Gap in Political Endurance: a novel political inclusion theory.

Med prosjektet SUCCESS vil professor Ragnhild Muriaas få frem i lyset hva som gjør at kvinner forlater politikken raskere enn menn, og hva som får dem til å bli.

 

Med prosjektet: INCLUDE (2021-2026). Openings to the Inclusion of Muslim Minorities in Today’s Democracies

Prosjektet studerer inkluderende politikk i etablerte demokratier i Europa og Nord-Amerika. Helt sentralt står studiet av majoritetsbefolkningens vilje til å inkludere muslimske minoriteter.

 

Starting Grants

  • Aaron Spitzer, førsteamanuensis, Institutt for sammenlignende politikk

Med prosjektet: Contested Frontiers (2024-2029)

Prosjektet skal studere konstitusjonell konflikt mellom urfolk og ikke-urfolk om kontrollen over «perifere jurisdiksjoner», i utviklede liberale demokratier.

Med prosjektet: Contested Knowledges in and through Asylum Litigation (ASYKNOW) (2023-2028). 

Bakgrunnen for prosjektet er den økende graden av polarisering på asylfeltet og et påfølgende behov for å tenke nytt om rollen ekspertkunnskap spiller på dette området.

  • Carlo Koos, førsteamanuensis, Institutt for politikk og forvaltning

Med prosjektet: WarEffects (2022-2026). The Micro-Level Effects of Civil Wars on Multiple Dimensions of Women’s Empowerment.

Prosjektet utforsker om, hvordan og under hvilke forhold vold i borgerkriger påvirker kvinners myndiggjøring og kjønnsrelasjoner.

 

Med prosjektet: CONSULTATIONEFFECTS (2019-2025). Effects of stakeholder consultation on inputs, processes and outcomes of executive policymaking.

Adriana Bunea forsker på interessentkonsultasjonar som ein faktor for påverknad på politikkutforminga i medlemslanda i EU.