Fakultet for kunst, musikk og design

Nyhetsarkiv for Fakultet for kunst, musikk og design

Islands mest progressive tekstilkunstnar, sa juryen om Hildur Bjarnadóttir då ho fekk DVs kulturpris for kunst for 2016. Islendingen disputerte nyleg med prosjektet 'Textiles in the Extended Field of Painting' ved Fakultet for kunst, musikk og design, ved Universitetet i Bergen.
- Når vi opplever arkitekturen må den både sees, høres, merkes og føles, mener Eli-Kirstin Eide, professor i romdesign/interiørarkitektur ved Institutt for design. Eide er forfatter av boken «Sanselig arkitektur» en undervisningsbok for studenter og andre som skal designe rom og omgivelser.
Kunstner Hildur Bjarnadóttir forteller historier om farger og tilhørighet i sitt kunstneriske utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen. Hun arbeider fra et jordstykke sør på Island, og bruker planter som utgangspunkt for å lage høyt anerkjent kunst.
I forbindelse med Kunst- og designhøgskolens sammenslåing med Universitetet i Bergen og opprettelsen av et nytt Fakultet for kunst, musikk og design ser vi store muligheter for nytt tverrfaglige samarbeid, skriver Bente Irminger.