Hjem
Fakultet for kunst, musikk og design

Nyhetsarkiv for Fakultet for kunst, musikk og design

Elleve bachelorstudenter ved Fakultet for kunst, musikk og design stiller ut på Stockholm Furniture & Light Fair, som er den viktigste arenaen for møbelprodusenter og designere i Norden.
”The Norwegian Model” blir den norske tilnærminga til kunstnarisk utviklingsarbeid kalla. Her veg kunstnarisk arbeid tyngre enn teoretiske modellar. Ved UiB er kunstnarisk ph.d-grad på trappene.
– Det er bra for fagmiljøa ved Universitetet i Bergen å møte ein heilt ny måte å tenke på, seier nytilsett direktør for KMD, Synnøve Myhre .
Kunstner Hildur Bjarnadóttir forteller historier om farger og tilhørighet i sitt kunstneriske utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen. Hun arbeider fra et jordstykke sør på Island, og bruker planter som utgangspunkt for å lage høyt anerkjent kunst.
Oversikt over søkere som får tilbud om studieplass til bachelorprogram og masterprogram i utøvende musikk eller komposisjon, studieåret 2017/18.
- Når vi opplever arkitekturen må den både sees, høres, merkes og føles, mener Eli-Kirstin Eide, professor i romdesign/interiørarkitektur ved Institutt for design. Eide er forfatter av boken «Sanselig arkitektur» en undervisningsbok for studenter og andre som skal designe rom og omgivelser.
Islands mest progressive tekstilkunstnar, sa juryen om Hildur Bjarnadóttir då ho fekk DVs kulturpris for kunst for 2016. Islendingen disputerte nyleg med prosjektet 'Textiles in the Extended Field of Painting' ved Fakultet for kunst, musikk og design, ved Universitetet i Bergen.
Griegakademiet - Institutt for musikk lyser ut sekundærprøvespill på jazz-bass og jazz-piano. Søknadsfrist: 17. april 2017
Peter Opsvik er mest berømt for Tripp Trapp-stolen, men han har også designa stolar som liknar på tre, ein liten el-bil, og møblar som ser ut som skulpturar. No blir den verdsberømte møbeldesignaren æresdoktor ved UiB.
Synsmaskinen, leda av Frans Jacobi ved Institutt for kunst, viser performancen 2061 INMORAL LIDOS i Research Pavilion på biennalen i Venezia i 2017. Verket er inspirert av finanskrisen og tar tak i fenomenet Dark Pools.
Avgangsstudent Heidi Karlsen Aarstad fra Institutt for design ved Fakultet for kunst, musikk og design ved UiB er tildelt Statsbyggs studentpris for fremragende interiørarkitektur i 2017
Den nye visuelle identiteten til Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) har vunnet gull i European Design Award.
Rom 61, Munck og Knut Knaus blir navnene til galleri, kafé og kino/auditorium i KMDs nye bygg.
Michelle Teran, stipendiat ved Avdeling for kunst, disputerte 24. mai med prosjektet 'Future Guides: From Information to Home'.
Bergen Internasjonale Trefestival 2016 ble arrangert i mai og resulterte i en rekke trestrukterer langs Store Lungegårdsvann. Nå ønsker Bergen kommune å beholde en del av trestrukturene frem til høsten.
Stiftelsen Bergensklinikkene markerte sitt 25-årsjubileum med konferanse og rusfaglig forum i Bergen. Kunst- og designhøgskolen i Bergen ble invitert til å presentere det kunsteriske utviklingsarbeidet Pictogram-me.
Den nye visuelle identiteten til Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) har vunnet gull i European Design Award.
Tirsdag 3. mai 2016 åpner utstillingen Artists as Independent Publishers på Weserburg Museum i Bremen med ti deltakere fra Fakultet for Kunst, Musikk og Design i Bergen.

Sider