Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Universitetet i Bergen og Veterinærinstituttet har påvist ulike typar ILA-virus i eit anlegg i Sør Troms.
Det er mistanke om at et anlegg i Nord-Trøndelag har fått lus som er resistent både mot badbaserte og mot oralbaserte lakselusmidler.
Ålebestanden er kritisk truet.
While the snow depth in Kvamskogen may not have been impressive to most Norwegians, it was the most snow many of the twenty-four students on the STIM winter trip had ever seen. We attracted top skiing and snowboarding talent from Ethiopia, India, Australia, New Zealand and Venezuela.
The Skeletal Development Group has a new name; Vertebrate evolution and development. According to Professors Sindre Grotmol, Harald Kryvi and Geir Låre Totland, the new name reflects an exciting evolution in the group's research activity towards more fundamental biological questions regarding the mechanism for the development of the vertebral column; the hallmark of the vertebrates.
De er 30 mikrometer (μm) små, noen har pigger andre har søkk. Pollenkorn er de mannlige kjønnscellene til blomstene, og brettes nå ut over flere vegger på De naturhistoriske samlinger. Kari Hjelle, Bergen Museum, og Jan Berge, Institutt for biologi forteller På Høyden om den ny utstilling.
Professor II, Kathy Willis, is a co-author in a Science article about invasive plant species in the Galápagos Islands that turn out to be native after all.