Institutt for biovitenskap (BIO)

Nyhetsarkiv for Institutt for biovitenskap (BIO)

Jarl Giske sier at tre nye bøker om Darwin illustrerer at vi ennå er i en brytningstid. Vil akademia seire over kreasjonistene?
The Department of Biology (BIO), from MatNat Faculty and the Department of Biomedicine (BIOMED), from the Faculty of Medicine and Dentistry have undertaken a unique initiative that aims to optimize cutting edge research approaches and technology platforms at both Departments.
Øyvind Brevik forteller at en enkel og billig måte å ta vevsprøver på av fisk, uten å måtte ta livet av den, er oppdaget.
- Det er gode nyheter at kunnskapene nå øker om ulike mikrober som kan være årsak til sykdom hos laks, slik som UiB nå har gjort angående mikrosporider, sier veterinær og direktør for helse og kvalitet i FHL, Henrik Stenwig.
For å hindre spreiing av Francisella i nord bør all fisken i anlegg som får påvist smitte slaktast ut.
Studier av fisk kan gi oss en bedre forståelse av overvekt hos mennesker. Både mennesker og fisk kan komme tidlig i puberteten om de spiser for mye.